Σαν σήμερα: η ασίστ Νο 10.000 του Μάτζικ Τζόνσον! (vids)

Σαν σήμερα: η ασίστ Νο 10.000 του Μάτζικ Τζόνσον! (vids)

Σαν σήμερα: η ασίστ Νο 10.000 του Μάτζικ Τζόνσον! (vids)

bet365

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια, ο Μάτζικ Τζόνσον έδωσε άλλη μια αφορμή για να μνημονεύεται σε κάθε κουβέντα για τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες που πάτησαν ποτέ τα παρκέ του ΝΒΑ, φτάνοντας τις 10.000 ασίστ και όντας ο δεύτερος για την εποχή παίκτης που το καταφέρνει!

8 Μαρτίου 1996, Λέικερς εναντίον Κινγκς στην «Arco Arena» του Σακραμέντο. 4.48 πριν το τέλος του αγώνα, ο Μάτζικ Τζόνσον πασάρει στον Έλντεν Κάμπελ κι εκείνος σκοράρει για τους «λιμνάνθρωπους». Πλέον, ο Μάτζικ είχε μπει στα κατάστιχα της ιστορίας: είχε γίνει ο δεύτερος παίκτης όλων των εποχών στο ΝΒΑ, μετά τον Τζον Στόκτον, που έφτανε τον ασύλληπτο αριθμό των 10.000 ασίστ στην καριέρα του!

«'Ηταν κάτι τελείως ξεχωριστό από άλλα συναισθήματα. Μια υπέροχη στιγμή, το να βρίσκομαι δίπλα στον Στόκτον, να έχω πετύχει κάτι που έχει κάνει κι αυτός, σίγουρα ήταν μοναδική στιγμή στην καριέρα μου», δήλωνε ενθουσιασμένος στο τέλος του αγώνα, όπου με επτά συνολικά ασίστ θα έφτανε τις 10.002.

Λίγη ώρα αργότερα, πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, απ' τα μεγάφωνα του γηπέδου ανακοινώθηκε το θρυλικό ρεκόρ και ο διαιτητής Τζο Φόρτ παρέδωσε τη μπάλα του αγώνα στον Τζόνσον, μαζί με μια χειραψία αναγνώρισης. Το κοινό, όρθιο και ξεσπώντας σε χειροκροτήματα, προσέφεραν ένα standing ovation στον παίκτη των φιλοξενούμενων Λέικερς, που με τη σειρά του έδειχνε προς τον προπονητή των Κινγκς, Γκάρι Τζιν, ως «ευχαριστώ» που δέχθηκε να συμβεί αυτή η μικρή γιορτή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης!

Έτσι, λίγα χρόνια μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη πως είχε προσβληθεί απ' τον ιό HIV το 1991, που τον οδήγησε στην -προσωρινή- απόσυρση του απ' τα γήπεδα, ένας απ' τους πιο σπουδαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, έλαβε την αναγνώριση που του άξιζε για τα αθλητικά του κατορθώματα.

Έκτοτε μόλις τρεις παίκτες ακόμα έχουν φτάσει πάνω απ' τις 10.000 ασίστ. Πρώτος όλων παραένει ο Στόκτον (15.806), ενώ ακολουθούν ο Τζέισον Κιντ (12.091), ο Στιβ Νας (10.335), ο Μαρκ Τζόνσον (10.334) και πέμπτος ο Μάτζικ με 10.141.

Δείτε το βίντεο απ' το παιχνίδι των Λέικερς με τους Κινγκς και τη στιγμή που ο Μάτζικ μοιράζει την ασίστ υπ' αριθμόν 10.000 και αποθεώνεται:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα