Όταν ο Τσάμπερλεϊν «διέλυσε» όλα τα ρεκόρ! (pics & vid)

Όταν ο Τσάμπερλεϊν «διέλυσε» όλα τα ρεκόρ! (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα (02/03) ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν έδωσε το μεγαλύτερο one man show στην ιστορία του ΝΒΑ και σταμάτησε στους 100 πόντους. Επίδοση που θεωρείται -σχεδόν αδύνατο- να ξεπεραστεί!

Ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν δεν είναι τυχαίος. Κάθε άλλο. Με 45,8 πόντους μέσο όρο σε 1045 παιγνίδια regular season και 47,2 σε 160 αγώνες playoff, δεν θα μπορούσε το όνομα του να μην παραπέμπει σε μυθικά κατορθώματα μιας άλλης εποχής του ΝΒΑ, που σημαδεύτηκε απ’ το αστείρευτο ταλέντο ορισμένων αξέχαστων παικτών.

Έσπασε αμέτρητα ρεκόρ και διέλυσε κάθε άμυνα που βρήκε απέναντι του. Πέτυχε 31.419 πόντους, «κατέβασε» 23.924 ριμπάουντ, μοίρασε 4.643 ασίστ. Ανήκε 7 φορές στην καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ, ήταν 13 φορές NBA All - Star. Είναι το Νο.13 στη λίστα του ESPN με τους «Καλύτερους Βορειοαμερικανούς αθλητές Όλων Των Εποχών», ανήκει στο «Naismith Basketball Hall of Fame», Νο.2 στη λίστα του SLAM Magazine για τους «Καλύτερους 50 ΝΒΑers Όλων Των Εποχών».

Για εκείνο, όμως, που τον θυμούνται οι περισσότεροι και τον μνημονεύουν μέχρι σήμερα είναι για τους 100 πόντους που πέτυχε πριν από 54 χρόνια. Ήταν 2 Μαρτίου του 1962, όταν ο Τσάμπερλεϊν έσπασε όλα τα κοντέρ!

Οι Philadelphia Warriors αντιμετώπισαν τους Νικς και στο πρώτο δεκάλεπτο ο Τσάμπερλεϊν είχε πετύχει 23 πόντους. Στο ημίχρονο η στατιστική του έγραφε 41 πόντους. Βέβαια, αυτό δεν ήταν κάτι παράξενο για τον συγκεκριμένο παίκτη. "Πολλές φορές έμπαινα στα αποδυτήρια έχοντας σκοράρει 30 ή 35 πόντους, οπότε κι οι 41 δεν ήταν κάτι το φοβερό", είχε παραδεχτεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, όχι μόνο δεν πάτησε... φρένο, αλλά ολοκλήρωσε το ματς έχοντας πετύχει 100 πόντους, με το τελικό σκορ να είναι 169-147. Φοβερό one man show για έναν παίκτη που είχε ήδη ξεπεράσει τους 60 πόντους 15 φορές!

Εδώ θα ρωτήσει κανείς, γιατί δεν τον σταμάτησαν οι Νικς. Κι όμως. Προσπάθησαν και μάλιστα πολύ! Τον μάρκαραν 2 με 3 παίκτες, του έκαναν φάουλ, αλλά μάταια. Δεν μπορούσες να τον παίξεις στα ίσα γιατί ήταν πολύ μεγαλόσωμος. Το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να τον παίξεις από μπροστά και να του αφήσεις τη λόμπα ή να τον παίξεις στα πόδια και να προσπαθήσεις να βγεις πρώτος εκεί που θέλει να πάει, αναγκάζοντας τον να κάνει άλλα 2-3 βήματα. Βέβαια ζύγιζε περίπου 140 κιλά, οπότε δεν ήταν εύκολο", είχε δηλώσει ο Dave Budd, σέντερ των Νικς.

Εννοείται πως από ένα σημείο και μετά τον βοήθησαν κι οι συμπαίκτες τους, αφού το πράγμα φαινόταν πως... πήγαινε για ρεκόρ! Με περίπου ένα λεπτό ν' απομένει και τον Τσάμπερλεϊν να έχει 98 πόντους στο ενεργητικό του, η μπάλα κατέληξε -αναμενόμενα- στα χέρια του. Αστόχησε. Ο Luckenbill πήρε το ριμπάουντ, του έδωσε ξανά τη μπάλα, αλλά αστόχησε ξανά! Νέο επιθετικό ριμπάουντ και πάσα στον Ruklick, ο οποίος έδωσε την ασίστ στο ιστορικό καλάθι της... 100άρας!

 

NBA Τελευταία Νέα