Η τελευταία παράσταση του Γιώργου Κούδα

Η τελευταία παράσταση του Γιώργου Κούδα

Η τελευταία παράσταση του Γιώργου Κούδα

Μια διαδρομή 21 ετών έφτανε στο τέλος της. Ο Γιώργος Κούδας έλεγε, σαν σήμερα 26/2/1984, «αντίο», στην ένδοξη καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα. 

Απέναντι στο Αιγάλεω, τον κακό δαίμονα εκείνη την εποχή του ΠΑΟΚ, ο «Μεγαλέξανδρος» έλεγε «αντίο» χωρίς νίκη (0-0), σε μια παγωμένη και άδεια από κόσμο Τούμπα. Ήταν δεν ήταν 3.000 κόσμος στις κερκίδες (τα καταμετρημένα εισιτήρια ήταν 2.960), που θα έχουν να λένε ότι είδαν για τελευταία φορά τον Γιώργο Κούδα να αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Και η φωτογραφία του θέματος, είναι από τις ελάχιστες που κυκλοφορούν από εκείνο το ματς…

Ήταν η τελευταία από τις 504 συνολικά συμμετοχές του με τον ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική. Αριθμός – ρεκόρ, που δύσκολα θα καταρριφθεί από κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή. Ένα σπουδαίο ρεκόρ με μια μόνο φανέλα, αυτή του ΠΑΟΚ, από το 1963 μέχρι το 1984, κάτι που το αναφέρει όταν η κουβέντα πάει στα νούμερα. «Κανένας άλλος δεν το κατάφερε με μια μόνον ομάδα, όλοι έχουν ακόμη και περισσότερες εμφανίσεις στην Α’ Εθνική, άλλα με περισσότερες από μια ομάδες. Εγώ μια ζωή ήμουν στον ΠΑΟΚ», θυμάται ακόμη και σήμερα ο 69χρονος, πια, Γιώργος Κούδας.

Ήταν μια περίεργη εποχή για τον ΠΑΟΚ του Γιώργου Παντελάκη, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα θα αποχωρούσε με «πραξικόπημα», όπως λέγεται, από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ. Στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Παλ Τσερνάι και οι δώδεκα συμπαίκτες του Κούδα στην τελευταία παράστασή του ήταν οι: Παντέλης, Αποστόλου, Μπανιώτης, Τσουρέλας, Ψαρράς, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος, Δαμανάκης, Αλεξανδρίδης και Κωστίκος.

Best of internet