Ο «τελευταίος χορός» του θρυλικού Μάτζικ Τζόνσον (pics & vids)

Ο «τελευταίος χορός» του θρυλικού Μάτζικ Τζόνσον (pics & vids)

Ο «τελευταίος χορός» του θρυλικού Μάτζικ Τζόνσον (pics & vids)

bet365

Πέρασαν (κιόλας) 20 χρόνια από την ημέρα που ο Μάτζικ Τζόνσον αποφάσισε, κόντρα στους περισσότερους, να επιστρέψει στα παρκέ για έναν... τελευταίο χορό και το Gazzetta.gr θυμάται εκείνες τις στιγμές.

Ήταν 30 Γενάρη του 1996 όταν το comeback του Μάτζικ έλαβε σάρκα και οστά. Ο κορυφαίος πόιντ φόργουορντ στην ιστορία του αθλήματος αποφάσισε να πατήσει και πάλι στα παρκέ και να χαρίσει λίγες ακόμη μοναδικές στιγμές «μαγείας».

Για πρώτη φορά αποσύρθηκε το 1991, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον ιό HIV. Επέστρεψε για να συμμετάσχει στο All Star Game της σεζόν 1991-92, ωστόσο μετά από διαμαρτυρίες αρκετών παικτών αποφάσισε να σταματήσει εκ νέου το μπάσκετ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα παρκέ για τρίτη φορά, και πάλι ως παίκτης των Λέικερς, για να αγωνιστεί σε 32 παιχνίδια της ομάδας του πριν κρεμάσει για πάντα τα παπούτσια του.

«Μάγεψε» ξανά στο πρώτο του παιχνίδι...

Το μπάσκετ δε ξεχνιέται και ο Μάτζικ το απέδειξε από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι. Στην επανεμφάνισή του, αγωνίστηκε ως πάουερ φόργουορντ και όχι ως πλέι μέικερ. Κι αυτό, διότι το σώμα του ήταν τελείως διαφορετικό. Πιο βαρύς, πιο ογκώδης και πολύ πιο δυνατός, λόγω της σκληρής γυμναστικής που έκανε στα 4 χρόνια αποχής του, μέρος του αγώνα του για την καταπολέμηση της ασθένειάς του.

Το πρώτο του ματς έλαβε χώρα στο Wells Fargo Center κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Ο 36χρονος Τζόνσον ήταν εκπληκτικός, φτάνοντας μια «ανάσα» μακριά από το τριπλ νταμπλ.

Ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη με 128-118.

Η προσποίησή του στον Λατρέλ Σπρίουελ θα μείνει αξέχαστη στους φίλους των Λέικερς (και όχι μόνο).

Οδήγησε τους... προβληματικούς Λέικερς μέχρι τα πλέι οφ

Κατά τη διάρκεια εκείνης της σεζόν ο Μάτζικ πέτυχε το τελευταίο τριπλ νταμπλ της καριέρας του σε μια νίκη κόντρα στους Ατλάντα Χοκς. Είχε 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Παρότι αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα με το ρόστερ τους, οι Λέικερς έφτασαν μέχρι και τα πλέι οφ, με τον Μάτζικ να μετρά 14,6 πόντους, 6,9 ασίστ και 5,7 ριμπάουντ ανά αγώνα στα 32 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Στην post season τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά για τους «λιμνανθρώπους» και τον Μάτζικ, καθώς αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από τους Χιούστον Ρόκετς.

Δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από τα όσα πέτυχε στο comeback του στο ΝΒΑ και αποφάσισε να αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν.

«Φεύγω με τους δικούς μου όρους, κάτι που δε μπορούσα να πω τις προηγούμενες φορές», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

 

NBA Τελευταία Νέα