Η χειραψία που άλλαξε την ιστορία της Νότιγχαμ Φόρεστ... (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Η χειραψία που άλλαξε την ιστορία της Νότιγχαμ Φόρεστ... (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 41 χρόνια, ο Μπράιαν Κλαφ έδινε τα χέρια με τον πρόεδρο της Νότιγχαμ Φόρεστ και έμελλε ν' αλλάξει ολόκληρη η ιστορία του αγγλικού συλλόγου...

Όποιον υποστηρικτή της Νότιγχαμ Φόρεστ κι αν ρωτήσεις, θα έχει σαν... Θεό τον Κλαφ.

Μ' εκείνον στον πάγκο, η ομάδα έφτασε στην κατάκτηση δύο σερί ευρωπαϊκών τροπαίων τρελαίνοντας την Αγγλία και γενικότερα την Ευρώπη με τον άθλο αυτό, ενώ πανηγύρισε επίσης ένα πρωτάθλημα και τέσσερα Λιγκ Καπ.

Σαν σήμερα, το 1975, ήταν η μέρα που ο Κλαφ αποδεχόταν την πρόκληση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Φόρεστ και μέχρι το 1993, θα έγραφε ιστορία. Τόσο γύρω από το όνομά του, όσο και γύρω από το όνομα του συλλόγου.

Ασυμβίβαστος και... πολέμιος της τακτικής, λέγοντας πως: «οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που χάνουν τα ματς, όχι οι τακτικές... Ακούω συνεχώς από ανθρώπους που ίσως δεν ξέρουν... ούτε ντόμινο να παίξουν, να μιλούν για τακτική».

Το πρωτάθλημα του '78, τα ευρωπαϊκά των δύο επόμενων σεζόν που έκλεισαν στόματα και εκτόξευσαν το κύρος και τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και επί προσωπικού με το επίτευγμα του Κλαφ να πάρει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της Ντέρμπι, το '72, τον έκαναν έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιρανθρώπους της εποχής του.

Ακόμα και σήμερα, μνημονεύεται κάθε φορά, έχει υποκλιθεί σ' εκείνον ο Ζοσέ Μουρίνιο και η 6η Ιανουαρίου πάντοτε θα θυμίζει στους οπαδούς της ομάδας την... καλύτερη, όπως τη χαρακτηρίζουν, απόφαση στα χρονικά της ομάδας του «City Ground».

Η ιστορία του με τη Λιντς και της «καταραμένης ομάδας» που αργότερα κυκλοφόρησε και σε ταινία, το νέο φιλμ που δημιουργήθηκε με τίτλο «I believe in miracles» από τη Φόρεστ και όσα αναφέρονται σε βιβλία... θησαυρούς του αγγλικού ποδοσφαίρου, πάντοτε θα θυμίζουν τη σπουδαιότητα του προπονητή, Μπράιαν Κλαφ και του ιδιαίτερου, απολαυστικού του χαρακτήρα...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα