Ζιντάν: Το «σκοτεινό» κλείσιμο της καριέρας του (pics & vids)

Ζιντάν: Το «σκοτεινό» κλείσιμο της καριέρας του (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ζιντάν: Το «σκοτεινό» κλείσιμο της καριέρας του (pics & vids)

bet365

O Ζιντάν έχει καταφέρει τα πάντα στην καριέρα του. Υπάρχει μια στιγμή σε αυτήν όμως που... γράφτηκε μια διαφορετική σελίδα του βιβλίου της ζωής του. Το gazzetta.gr θυμάται την περίφημη κεφαλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι.

Το όνειρο πολλών Μαδριλένων έγινε πραγματικότητα. Ο Ζινεντίν Ζιντάν παρουσιάστηκε από την «Βασίλισσα» και είναι πλέον αυτός που παίρνει στα χέρια του την τύχη της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ζωή του, η ποδοσφαιρική του καριέρα, τα τρόπαια που έχει κατακτήσει, τα παιχνίδια που έχει παίξει η ιστορία που έχει γράψει στο άθλημα έχει το πιο φανταχτερό μελάνι που είχε φανταστεί όταν κλώτσαγε μια μπάλα στις πλατείες της Μασσαλίας.

Κάθε κεφάλαιο όμως γράφεται με διαφορετικό χρώμα. Ένα από αυτά που ξεχωρίζει για το σκούρο μαύρο είναι ο επίλογος της ποδοσφαιρικής καριέρας του Ζιντάν. Ο «μάγος» Ζιζού θα φόραγε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια για μια τελευταία φορά, για να χαρίσει έναν επικό επίλογο της καριέρας του μπροστά σε εκατομμύρια θεατές, οι οποίοι τελικά θα έμεναν... διχασμένοι .

Η ημερομηνία ήταν 9 Ιουλίου του 2006. Είναι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας με τον Ζιντάν να ευελπιστεί ότι η τελευταία του φωτογραφία για το βιβλίο της ζωής του θα τον χαράξει με το πολυπόθητο τρόπαιο στα χέρια. Αυτό όμως δεν θα είναι το τέλος. Το τελικό αποτέλεσμα θα γράψει Πρωταθλήτρια Κόσμου του 2006 την Ιταλία με 5-3 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια). Αυτό που έχει μείνει στην ιστορία όμως δεν είναι κάποιο από τα γκολ, το χαμένο πέναλτι ή κάποιος που έσωσε την ομάδα του. Αυτό που έχει μείνει στην ιστορία είναι η κουτουλιά του Ζιντάν στο στήθος του Ματεράτσι, με τον διαιτητή να αντιλαμβάνεται την φάση και να δείχνει στον Ζιντάν την κόκκινη κάρτα και με αυτόν τρόπο να «πέφτει» η αυλάια της τεράστιας αυτής καριέρας.

Ο Ζιντάν δεν θα μετανοιώσει ποτέ. Παραδέχθηκε ότι οι λέξεις του Ματεράτσι για την μητέρα του και την αδελφή του τον «χτύπησαν» πιο σκληρά από ένα χτύπημα. «Δεν έχω μετανοιώσει. Το να μετανιώσω, θα σήμαινε ότι ο άλλος είχε δίκιο σε αυτά που είπε. Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στα δύο-τρία δισεκατομμύρια κόσμου, που είδαν αυτό που έγινε. Παρ όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι αυτό που συνέβη».

Ο κόσμος διχάστηκε. Οι Ιταλοί έκριναν με τον πιο αυστηρό τους τρόπο... ο υπόλοιπος κόσμος αποθέωνε. Αυτή είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή και ο Ζιντάν το ξέρει πολύ καλά. Πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με τους προβολείς στραμμένος πάνω του και τον κόσμο να λέει τα δικά του... Άλλοτε να αποθεώνει και άλλοτε να ισοπεδώνει.

Η απόφαση του για το μέλλον του, είναι αυτή που βιώνουμε όλοι. Ο Ζιντάν επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, έχοντας όμως την θέληση να φτάσει κάποια στιγμή στον πάγκο της αγαπημένης του Βασίλισσας. Τελικά, αυτό κατάφερε. Με υπομονή και περνώντας από την δεύτερη ομάδα της ισπανικής ομάδας, ήρθε η στιγμή να κάνει το βήμα και να προπονήσει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ζιντάν δεν δίστασε να κλείσει την καριέρα του με... σκοτεινό τρόπο αλλά στο δικό του μυαλό υπερήφανος και σίγουρα όχι μετανιωμένος. Με το ίδιο σκεπτικό αναλαμβάνει τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και θα προσπαθήσει να κάνει υπερήφανους όσους πιστεύουν σε αυτόν.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα