Η μέρα της επικής ανατροπής (vid)

Η μέρα της επικής ανατροπής (vid)

Gazzetta team
Η μέρα της επικής ανατροπής (vid)

bet365

Σαν σήμερα το 1987 ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί μία επική ανατροπή, κερδίζοντας 5-1 την Χόβεντ στο ΟΑΚΑ, στην ρεβάνς του 5-2.

Μία από τις πιο ηρωικές προκρίσεις στην ιστορία του, πέτυχε σαν σήμερα το 1987 ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Χόβεντ. Στο πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ που είχε γίνει στην Ουγγαρία, οι «πράσινοι» είχαν γνωρίσει την ήττα με 5-2, με τον Δημήτρη Σαραβάκο να πετυχαίνει και τα δύο γκολ, κρατώντας «ζωντανό» το «τριφύλλι».

Πολλοί είχαν ξεγραμμένη την ομάδα του Βασίλη Δανιήλ, όχι όμως και οι 75.000 φίλαθλοι που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ και δικαιώθηκαν, καθώς στο 55' με τα γκολ των Βλάχου (23', 37') και Αντωνίου (55') είχαν από νωρίς σκορ πρόκρισης στα χέρια τους.

Ο Φίτος στο 60' έδωσε χαρακτήρα... θρίλερ στο ματς, όμως Μαυρίδης (65') και Μπατσινίλας (82') σφράγισαν μία ανεπανάληπτη πρόκριση...

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Πατσιαβούρας, Ρότσα, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Χρ. Δημόπουλος, Βλάχος (76’ Μπατσινίλας), Γεωργακόπουλος (72’ Καλιτζάκης).

Χόνβεντ (Μπέρταλαν Μπίτσκεϊ): Π. Ντιστλ, Σάλαϊ, Τσεχ, Λ. Ντιστλ, Φίτος, Κόβατς, Σίγκεσντι, Τσούχαϊ, Σας, Φόντορ (69’ Ρόμανεκ), Γκίμεσι.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα