Οταν ο ΠΑΟΚ έκανε «βόλτα» στο Λονδίνο… (pics)

Οταν ο ΠΑΟΚ έκανε «βόλτα» στο Λονδίνο… (pics)

bet365

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την τελευταία σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ. Στο Λονδίνο, στο δικό του… «εξοχικό», απέναντι στην Τότεναμ.

Τέσσερα χρόνια, δεν είναι δα και ολόκληρος αιώνας, αλλά όπως και να το κάνουμε ακόμη και οι πιτσιρικάδες ΠΑΟΚτσήδες που έζησαν τη μαγική βραδιά στο βόρειο Λονδίνο, αρχίζουν να την περιγράφουν με νοσταλγία. Φέτος, ο ΠΑΟΚ, την ίδια αγωνιστική, αποχαιρέτησε το Europa League, ενώ εκείνο το βράδυ, στις 30 Νοεμβρίου 2011, σφράγιζε με εκκωφαντικό τρόπο το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης.

Ας μείνουμε, λοιπόν, στις πρόσφατες αναμνήσεις. Μ’ ένα Λονδίνο, στο Piccadilly Circus κι άλλα κεντρικά σημεία του να έχει ντυθεί στα ασπρόμαυρα από 2.500 φίλους του ΠΑΟΚ. Όσες προσπάθειες κι αν έκανε η διοίκηση του δεν βρέθηκαν επιπλέον εισιτήρια και ορισμένοι τολμηροί, που ταξίδεψαν δίχως εξασφαλισμένο το εισιτήριο, έμειναν εκτός.

Ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι πήγε στο Λονδίνο χωρίς το πιο μεγάλο όνομά του, τον Αντρέ Βιεϊρίνια, που ένα μήνα μετά πωλήθηκε αντί 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Κι όμως, ο Ρουμάνος βρήκε στο πρόσωπο του Γιώργου Γεωργιάδη τον αντικαταστάτη του. Και τι αντικαταστάτη! Με δύο ασίστ «πάρε βάλε». Δεν δίστασε να εμπιστευτεί έναν 18χρονο, τον Κώστα Σταφυλίδη, στο αρχικό σχήμα και το δίδυμο Γκαρσία και Κοντρέρας να παραδίδει μαθήματα αυταπάρνησης στο χορτάρι.

Πολλοί είπαν ότι ο Χάρι Ρέντναπ, όπως κάνει κάθε σωστός Άγγλος προπονητής, υποβάθμισε το ματς και τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Μπέιλ αγωνίστηκε (αλλαγή) και ο Μόντριτς ξεκίνησε στην ενδεκάδα των «πετεινών», μαζί με Γκαλάς, Λένον, Ντεφό και Χάρι Κέιν.

Στο 15ο λεπτό οι δύο μεγάλοι φωτεινοί πίνακες του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» έδειχναν Τότεναμ 0 - ΠΑΟΚ 2 και ελάχιστοι πίστευαν στα μάτια τους. Τα γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και του Στέφανου Αθανασιάδη, μπροστά στα μάτια των φίλων τους, έστελναν στα ουράνια τους χιλιάδες φίλους του Δικεφάλου!

Οι δύο σκόρερ του ΠΑΟΚ έχουν δηλώσει σε διαφορετικές στιγμές, ότι εκείνα τα γκολ ήταν από αυτά που λέμε «αξέχαστα». Ακόμη και σήμερα ο Κλάους θυμάται το πλασέ στην εστία του Γκόμεζ, ενώ ο «Σάλπι» (που έκανε εκπληκτική κούρσα χωρίς την μπάλα πριν σκοράρει) δεν δίστασε να πει, ότι εκείνο το γκολ «είναι από τις στιγμές που μένουν χαραγμένες στο μυαλό κάθε αθλητή. Κι ασφαλώς δεν θα σβήσουν ποτέ από την μνήμη μου».

Η λανθασμένη αποβολή του Σταφυλίδη από τον Ολλανδό ρέφερι Μπας Νίχουϊς στο 37' και το πέναλτι γκολ από τον Λούκας Μόντριτς φάνηκε προς στιγμή να αλλάζουν στις ισορροπίες μέσα στο χορτάρι. Ομως, οι δέκα του ΠΑΟΚ άντεξαν και στο τέλος πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα