Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα για τον Τζέραρντ στη Λίβερπουλ... (vid)

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα για τον Τζέραρντ στη Λίβερπουλ... (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα για τον Τζέραρντ στη Λίβερπουλ... (vid)

bet365

Τότε, πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα είχαν αναρωτηθεί «ποιος είναι αυτός ο πιτσιρικάς». Σήμερα, 17 χρόνια αργότερα, αυτή τη μέρα θα τη θυμούνται όλοι ως την απαρχή του θρύλου, του μεγάλου Στίβεν Τζέραρντ, με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ο εκ των πιο εμβληματικών αρχηγών και ανθρώπων στην ιστορία του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, πλέον αγωνίζεται πολλές χιλιάδες μίλια μακριά από το αγαπημένο του «Άνφιλντ» και την ομάδα που λάτρεψε και υπηρέτησε όντας έτοιμος να «θυσιαστεί» ανά πάσα στιγμή για εκείνη.

Η ιστορία που έχει γράψει με την κόκκινη φανέλα, όσες φορές κι αν ειπωθεί, σημειωθεί, μεταδοθεί, πάντοτε θα είναι ιδιαίτερη, δεδομένης της σχέσης του «Stevie G» με τη Λίβερπουλ.

Σαν σήμερα, ωστόσο, πραγματοποιούσε την παρθενική του εμφάνιση, έχοντας υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Νοέμβριο του 1997.

Έναν χρόνο αργότερα, στις 29/11, μπαίνει με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Μπλάκμπερν, ακούγοντας τον κόσμο να τον καταχειροκροτεί για να του δώσει θάρρος και να τον βοηθήσει ν' αποβάλλει το άγχος που στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ήταν ικανό να τον... λυγίσει.

Αμούστακο, 18χρονο παιδί, είχε πάρει τη θέση του Βάγκαρντ Χέγκεμ, στο 90ο λεπτό της νίκης (2-0) της Λίβερπουλ. Είχε τον αριθμό 28 στην πλάτη και ήταν η πρώτη του εμφάνιση στο γήπεδο, το οποίο τον αποθέωνε όρθιο, με κόσμο δακρυσμένο, τον περασμένο Μάιο.

Η Vistabet σου επιστρέφει το ποντάρισμα σου αν ο Κουτίνιο πετύχει το πρώτο γκολ στο ματς της Λίβερπουλ με τη Σουόνσι για την Premier League.

Η πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων», ήταν σε παιχνίδι με την Τότεναμ, στις 5 Δεκεμβρίου του 1998, με την ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ, τότε, να χάνει με σκορ 2-1 από τους Λόνδρέζους, με τον νεαρό, Στίβεν Τζέραρντ, να παίζει στη θέση του δεξιού μπακ και να έχει κακή απόδοση, αφού αντικαταστάθηκε στο 55ο λεπτό, μη μπορώντας να σταματήσει τον εκπληκτικό, Νταβίντ Ζινολά.

Θυμηθείτε τη στιγμή που σαν σήμερα, πριν από 17 χρόνια, ο Τζέραρντ έκανε ντεμπούτο για τη Λίβερπουλ:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα