H αποχώρηση ΠΑΟΚ από το γήπεδο με τον Ολυμπιακό

H αποχώρηση ΠΑΟΚ από το γήπεδο με τον Ολυμπιακό

bet365

Η Α’ Εθνική μετρούσε μόλις τέσσερα χρόνια ζωής, όταν ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που αποφάσισε να αποχωρήσει από το γήπεδο. Κι όλα αυτά σ’ ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

Ήταν 27 Νοεμβρίου 1963, Τετάρτη, σ’ ολόκληρο τον πλανήτη άπαντες αποχαιρετούσαν τον Τζον Κένεντι, αλλά στην ποδοσφαιρική Ελλάδα υπήρχε ντέρμπι. Η 10η αγωνιστική είχε γίνει την Κυριακή, με εξαίρεση το ματς Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, που θα διεξαγόταν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι «ερυθρόλευκοι», με Σιδέρη και Στεφανάκο να επιστρέφουν, ήταν στην πρώτη θέση, ενώ ο «Δικέφαλος» ήθελε να προσθέσει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα στο καλό ξεκίνημά του. Για την ιστορία -κρατείστε το- ο Τάκης Ραπτόπουλος δεν είναι ακολουθήσει την αποστολή, που είχε πάει από τη Δευτέρα στην Αθήνα, αλλά ταξίδεψε αυθημερόν στην πρωτεύουσα.

Η ΕΠΟ όρισε έναν Βούλγαρο διαιτητή, ονόματι Ρουμέντσεφ, με δύο Έλληνες επόπτες ως διαιτητικό τρίο του ντέρμπι το οποίο θα παρακολουθούσαν για μόλις 30 λεπτά περίπου 27.000 κόσμος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, προηγήθηκε στο 27’ με τον Βασιλείου, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ραπτόπουλο. Όλοι είδαν πρώτα τον ποδοσφαιριστή του «Δικεφάλου» να στέλνει με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα και τον Σημαντήρη να σταματάει την πορεία της, ενώ είχε περάσει τη γραμμή, στέλνοντάς την σε κόρνερ! Οσοι ήταν στο γήπεδο είδαν το γκολ ή τουλάχιστον το πέναλτι του αμυντικού του Ολυμπιακού, εκτός από έναν. Από τον Βούλγαρο διαιτητή, που υπέδειξε… άουτ! Ούτε, καν κόρνερ…

Αυτό ήταν. Έξαλλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αποφάσισαν μόνοι τους, παρά τις προσπάθειες του εφόρου Λάζαρου Τσώμου, να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και μία μέρα αργότερα με απόφαση της ΕΠΟ να μηδενιστούν σε δύο αγώνες.

«Για μας τους Μακεδόνες το μαχαίρι της διαιτησίας έφθασε στο κόκκαλο και δι’ αυτόν ό,τι επράξαμεν, το επράξαμεν καλώς. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο σωματείο και δεν θα ανεχθή να ερπαίζεται από οιονδήποτε», δήλωσε μετά την αποχώρηση ο έφορος του ΠΑΟΚ, την ίδια ώρα που στη Θεσσαλονίκη, οι τρεις μεγάλες ομάδες (άλλα χρόνια τότε…) συνεδρίαζαν με στόχο τη δημιουργία Ομοσπονδίας του Βορρρά!

Ο Ρουμέντσεφ επέστρεψε ευχαριστημένος στην πατρίδα του κι αφού πρώτα «αποτελείωσε» τη νοημοσύνη όλων όσων ήταν στο γήπεδο εκείνο το απόγευμα. Στο φύλλο αγώνα έγραψε, ότι ο αμυντικός του Ολυμπιακού απέκρουσε την μπάλα με το στήθος, άποψη που καταρρίφτηκε λίγες μέρες αργότερα, όταν προβλήθηκε το φιλμάκι από τα «Επίκαιρα» και έδειξε ξεκάθαρα πως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν δίκιο. Η διοίκηση προσέφυγε, γιατί τότε μπορούσε, στα πολιτικά δικαστήρια κατά της απόφασης της ΕΠΟ, ενώ τριάντα χρόνια αργότερα, ο «Δικέφαλος» θα αποχωρήσει για δεύτερη φορά από το γήπεδο, σ’ ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με απόφαση του Θωμά Βουλινού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα