Η ΑΕΚ και η ισοπαλία με τους «γκαλάκτικος» (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Η ΑΕΚ και η ισοπαλία με τους «γκαλάκτικος» (vid)

bet365

Σαν σήμερα η ΑΕΚ αναγκάζει την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν και του Φίγκο σε ισοπαλία 3-3 στο «Νίκος Γκούμας» για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι από εκείνες τις βραδιές που γράφεται ιστορία, που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σου. Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια η ΑΕΚ αναδεικνύεται ισόπαλη 3-3 με την Ρεάλ Μαδρίτης στο κοχλασμένο «Νίκος Γκούμας».

Ήταν η χρονιά που η ΑΕΚ έκανε το ρεκόρ με τις έξι ισοπαλίες και στις έξι αναμετρήσεις που έδωσε στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνη την χρονιά η Ένωση υποδέχτηκε στο «Νίκος Γκούμας» την Ρεάλ των Ζιντάν, Ραούλ, Φίγκο, Κασίγιας (μόνο ο Ρονάλντο έλειπε ο οποίος ήταν τραυματίας).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά και στο 6' ο Βασίλης Τσιάρτας με υπέροχη εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ. Η απάντηση της Ρεάλ ήρθε με τον μεγάλο Ζιντάν στο 15ο λεπτό, πριν η ΑΕΚ φέρει το ματς τούμπα και μέσα σε τρία λεπτά με τους Μαλαδένη (είχε μπει αλλαγή στην θέση του Πέτκοφ) και Νικολαϊδη γίνει το 3-1.

Η «βασίλισσα» προσπάθησε να αντιδράσει και ο «Ζιζού» στο 40' μείωσε σε 3-2, πριν ο Γκούτι με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα φέρει το ματς ξανά στα ίσια με το ματς τελικά να μένει στο 3-3 και την ΑΕΚ να παίρνει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Ζαγοράκης (83’ Ίβιτς) Τσιάρτας (83’ Σεντένο) Πετκόφ (16’ Μαλαδένης) Κασάπης, Ράϊτ, Καψής, Κατσουράνης, Λάκης, Νικολαΐδης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα