Η μέρα που οι Άγγλοι κατέκτησαν τον κόσμο (vid)

Η μέρα που οι Άγγλοι κατέκτησαν τον κόσμο (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Η μέρα που οι Άγγλοι κατέκτησαν τον κόσμο (vid)

bet365

Πάνε 49 χρόνια από την ημέρα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι Άγγλοι. Αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις μεγάλες διοργανώσεις στη σύγχρονη εποχή, σαν σήμερα το 1966, κατέκτησαν τον κόσμο. Για πρώτη και τελευταία φορά...

Τα «τρία λιοντάρια», στην καλύτερη ομάδα που είχαν ποτέ στην ιστορία τους και έχει αποδειχθεί με βάση όλες τις εποχές και τις γενιές που ακολούθησαν, πέτυχαν κάτι μοναδικό. Και είναι ακόμα μοναδικό για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, αφού δεν έχει καταφέρει τίποτα άλλο μέχρι και σήμερα, 49 χρόνια μετά, έχοντας δεχθεί ατελείωτη κριτική για την παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις, τις επιλογές των προπονητών, τους παίκτες και φυσικά, έχοντας δει να μετατρέπεται η ατυχία από την άσπρη βούλα σε... κατάρα κάθε φορά που ένα νοκ-άουτ παιχνίδι κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

Το 1966, λοιπόν, σαν σήμερα, 30 Ιουλίου, οι Άγγλοι σήκωναν στον ουρανό του Λονδίνου, στο παλιό «Γουέμπλεϊ», το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ τότε, με το τελικό 4-2 επί της Γερμανίας στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με το περίφημο γκολ (;) του Χερστ στην παράταση, για το οποίο ουδείς γνωρίζει, μισό αιώνα μετά, αν πραγματικά η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή μετά την πρόσκρουση στο οριζόντιο δοκάρι (το οποίο κοσμεί το μίνι μουσείο που υπάρχει πλέον στο νέο «Γουέμπλεϊ»), η παρέα των Γκόρντον Μπανκς, Μπόμπι Μουρ και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, έκαναν Παγκόσμια Κυπελλούχο την Αγγλία, στην πατρίδα της.

Δείτε τα στιγμιότυπα του τελικού:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα