Η μέρα που ο Φοέ «έσβησε» στο γήπεδο... (vid)

Η μέρα που ο Φοέ «έσβησε» στο γήπεδο... (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Η μέρα που ο Φοέ «έσβησε» στο γήπεδο... (vid)

bet365

Μια από τις στιγμές που θέλουν όλοι να ξεχάσουν. Μια από τις μαύρες μέρες για το ποδόσφαιρο. Ο Μαρκ Βιβιάν Φοέ, μάς «πάγωνε» σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια και άφηνε την τελευταία του πνοή στο χορτάρι..

Ο Καμερουνέζος χαφ, «έσβησε» στις 26/6/2003, μόλις στην ηλικία των 28 ετών, προδομένος από την καρδιά του.

Κατά τη διάρκεια αναμέτρησης με την Κολομβία για το Confederations Cup και συγκεκριμένα στο 73ο λεπτό, συμπαίκτες και αντίπαλοι τον είδαν να καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο του «Ζερλάν»... Έτρεξαν πάνω του, προσπάθησαν να τον συνεφέρουν, έγιναν προσπάθειες και από το ιατρικό επιτελείο, όμως, είχε ήδη φύγει...

«Είχαμε νικήσει εκείνο το παιχνίδι και στα αποδυτήρια οι παίκτες μου χόρευαν γιατί δεν είχαμε καταλάβει τι συνέβαινε με τον Μάρκο... Τότε μπήκε μέσα ο Ριγκομπέρτ Σονγκ, ήταν τότε αρχηγός και κλαίγοντας με λυγμούς μάς ανακοίνωσε ότι ο Μάρκο ήταν νεκρός...» θυμάται ο άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής του Καμερούν, Γουίνφριντ Σάφερ.

Η επίσημη αιτία θανάτου, ήταν η υπερτροφική καρδιομυοπάθεια...

«Δυστυχώς δεν έχει συμπτώματα αυτή η εκ γενετής πάθηση... Το 80% των αθλητών που υποφέρουν από αυτό, πεθαίνουν. Είναι μέχρι και πέντε φορές πιο πιθανό να έρθει ο θάνατος από την υπερτροφική καρδιομυοπάθεια όταν είσαι αθλητής, απ' ότι αν ζεις μια φυσιολογική ζωή» είχε εξηγήσει ο Σάντζαι Σάρμα, καθηγητής καρδιολογίας στο St. George University του Λονδίνου.

Έπειτα από συνεννόηση με την οικογένεια του αδικοχαμένου Φοέ, ο τελικός εκείνου του Confederations Cup ανάμεσα στη Γαλλία και το Καμερούν διεξήχθη κανονικά και πριν από την έναρξή του, εμφανίστηκε η εικόνα του ποδοσφαιριστή, με το γήπεδο να χειροκροτεί σε κλίμα συγκίνησης...

 

Τελευταία Νέα