Όταν η Γιουνάιτεντ προκάλεσε τον χειρότερο εφιάλτη της Μπάγερν (vids)

Όταν η Γιουνάιτεντ προκάλεσε τον χειρότερο εφιάλτη της Μπάγερν (vids)

Όταν η Γιουνάιτεντ προκάλεσε τον χειρότερο εφιάλτη της Μπάγερν (vids)

bet365

Μέχρι και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχασε τα λόγια του εκείνη τη νύχτα στη Βαρκελώνη. Το gazzetta.gr θυμίζει τότε που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 1999, έκανε τη Μπάγερν Μονάχου να ξυπνήσει την επόμενη μέρα και να θέλει να πιστέψει ότι ήταν ένας απλός εφιάλτης όλο αυτό που έζησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ...

Στη συμπλήρωση των 90', το βράδυ της 26ης Μαΐου του 1999, το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν έτοιμο να κατευθυνθεί προς το Μόναχο, με τη Μπάγερν να βρίσκεται μπροστά στο σκορ απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Μάριο Μπάσλερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το 6ο λεπτό, είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ, όμως, οι ενδείξεις ήταν τέτοιες που έκαναν τους Βαυαρούς να τρομάζουν...

Οι Κάστερ Γιάνκερ και Μεμέτ Σολ πέτυχαν το δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού και κάπου εκεί, η τύχη έδειχνε να έχει αποφασίσει το μέρος που θα έπαιρνε... Ήταν αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Τέντι Σέριγχαμ και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είχαν μπει στο ματς με αλλαγή και με δύο γκολ στις καθυστερήσεις εκείνου του τελικού, χάρισαν στο σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το τρόπαιο και το τρεμπλ, αφού είχαν ήδη στεφθεί Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Αγγλίας!

«Όταν ισοφαρίσαμε και όλοι πανηγύριζαν, γύρισα, κοίταξα τους συμπαίκτες μου που είχαμε μεγαλώσει μαζί όλα αυτά τα χρόνια και ήξερα, ότι κι εκείνοι ήξεραν, ότι το ματς δεν είχε τελειώσει ακόμα...» έχει δηλώσει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ που ξεκαθάρισε πως «ήταν γραφτό να γίνει».

Ο Πιερλουίτζι Κολίνα προσπαθούσε να σηκώσει τους συντετριμμένους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν από το έδαφος μετά το δεύτερο γκολ. Εκείνοι δεν μπορούσαν ν' αντιληφθούν αν ήταν πραγματικό όλο αυτό το κακό όνειρο που ζούσαν.

Από την άλλη, η Class of '92 της Γιουνάιτεντ, είχε κάνει κάτι επικό και το απολάμβανε, με τους μεγάλους πρωταγωνιστές να πετυχαίνουν κάτι που μπορεί και να είχαν ορκιστεί να κάνουν, όταν ακόμα ήταν μικρά παιδιά...

«Η καλύτερη μέρα της ζωής μου... Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, διάολε...» ήταν η δήλωση που έμεινε στην ιστορία από τον Σερ Άλεξ.

Θυμηθείτε εκείνες τις στιγμές:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα