Ολυμπιακός: To πρωτάθλημα του 1997, το 7ο σερί και το 33ο ! (vids)

Ολυμπιακός: To πρωτάθλημα του 1997, το 7ο σερί και το 33ο ! (vids)

Ολυμπιακός: To πρωτάθλημα του 1997, το 7ο σερί και το 33ο ! (vids)

bet365

To gazzetta.gr θυμίζει ότι σαν σήμερα το 1997 ο Ολυμπιακός κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα, ύστερα από 10 χρόνια «λήθης». Από τότε μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί στην τροπαιοθήκη του ακόμη 16!

Τη σεζόν 1986 - 1987 ο Ολυμπιακός παίρνει το τελευταίο του πρωτάθλημα μέχρι να έρθει μια δεκαετία όπου ο βασιλιάς «μαρμάρωσε».

Το 1996-97 όλα αλλάζουν. Η διοίκηση Κόκκαλη, με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς επιστρέφουν τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή του πρωταθλήματος και από τότε μέχρι σήμερα στο Λιμάνι έχουν προστεθεί άλλα 16 πρωταθλήματα.

Την 25 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, ο τίτλος βάφτηκε κόκκινος. Για την 34η αγωνιστική κόντρα στην Καβάλα, ο Ολυμπιακός νικάει 6-0 στο γιορτινό παλιό «Καραϊσκάκης».

Το... πάρτι έχει στηθεί από νωρίς στο Φάληρο με το Γιάννακόπουλο να κάνει το 1-0 στο 2', ενώ ο Αλεξανδρής προστέθει άλλα δύο στο 13' και στο 41', ενώ ο Μίτεφ είχε βάλει αυτογκόλ στο 39'. Στο 70' και στο 75' ο Γιαννακόπουλος κάνει χατ-τρικ και διαμορφώνει το τελικό 6-0. Ο κόσμος είχε τόση μεγάλη επιθυμία να πανηγυρίσει που στο 62' αρκετοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο διακόπτοντας το ματς για περίπου 20 λεπτά. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε και μέχρι σήμερα είναι στο θρόνο του!

- Στις 25 Μαΐου του 2003, ο Ολυμπιακός νικάει 5-1 την Ξάνθη και φτάνει στην κατάκτηση των 7 σερί πρωταθλημάτων. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο σερί τίτλων που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα.

- Την ίδια μέρα στις 2005, έρχεται στο Λιμάνι το 33ο πρωτάθλημα. Σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο σασπένς, χρειάζεται η νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Καυτανζόγλειο για να πάρει ο Ολυμπιακός τον τίτλο, φτάνοντας τους 65 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός τερματίζει μόλις έναν πίσω του κι η ΑΕΚ είναι τρίτη με 62. Ετσι, έριξε από την κορυφή τον αιώνιο αντίπαλό του που την προηγούμενη χρονιά είχε στεφθεί πρωταθλητής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα