Ο τελευταίος «χορός» του Τζόρτζεβιτς στον επικότερο τελικό! (vid)

Ο τελευταίος «χορός» του Τζόρτζεβιτς στον επικότερο τελικό! (vid)

bet365

Τη 2η Μαΐου του 2009 ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής κόντρα στην ΑΕΚ στον πιο συγκλονιστΙκό τελικό όλων των εποχών (3-3 κανονική διάρκεια, 4-4 παράταση και 15-14 στα πέναλτι). Το gazzetta.gr θυμάται την τελευταία παράσταση του Τζόρτζεβιτς.

Για τους περισσότερους είναι ο καλύτερος τελικός Κυπέλλου όλων των εποχών. Και πως να μην είναι άλλωστε;

Μιλάμε, εξάλλου, για ένα ματς που είχε έξι γκολ στην κανονική του διάρκεια, άλλα δύο στην παράταση, ενώ στη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε έχουμε 34 εκτελέσεις! Τελικά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βγήκε νικητής από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με 15-14.

Η ΑΕΚ βρέθηκε να προηγείται στον 67ο τελικό με 2-0 χάρη στα γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο (4' και 8') στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά τα γκολ των Ντάρμπισιρ (47') και Ντουντού (70') έφεραν το ματς στα ίσια.

Στο 90' ο Σκόκο έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ και εκεί που οι φίλοι της Ενωσης ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν το Κύπελλο ήρθε ο Ντάρμπισιρ στο 90' + 5' να στείλει το ματς στην παράταση.

Ο Γκαλέτι στο 101' βάζει την ομάδα του για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ και έξι λεπτά αργότερα ο Σκόκο κάνει το 4-4.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Μαϊστόροβιτς είναι ο πρώτος που αστοχεί, ακολουθεί ο Τζόρτζεβιτς, Γεωργέας κι Αντζας εναι οι επόμενοι. Στη συνέχεια ο Νικοπολίδης πιάνει το πέναλτι του Πελετιέρι και στην τελευταία εκτέλεση του ματς, ο πορτιέρε των «ερυθρόλευκων» δίνει την κούπα στην ομάδα του Πειραιά! Ο πιο συγκλονιστικός τελικός τελειώνει, αλλά όσα χρόνια κι αν περάσουν ουδείς πρόκειται να ξεχάσει τη 2η Μαΐου του 2009!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα