Παναθηναϊκός: Το τελευταίο βήμα πριν το Γούεμπλεϊ (vid)

Παναθηναϊκός: Το τελευταίο βήμα πριν το Γούεμπλεϊ (vid)

Νίκος Ρόλλας
Παναθηναϊκός: Το τελευταίο βήμα πριν το Γούεμπλεϊ (vid)

bet365

To gazzetta.gr σας θυμίζει την επική πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα, που έδωσε στους «πράσινους» το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.

28 Απριλίου του 1971... Μία ημερομηνία σταθμός για τον Παναθηναϊκό. Μια ημερομηνία που έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, καθώς σηματοδότησε την πρόκριση του «τριφυλλιού» στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών εκείνης της χρονιάς. Αντίπαλος; Ο Ερυθρός Αστέρας.

Οι Γιουγκοσλάβοι, έχοντας την εύνοια της διαιτησίας, είχαν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι με 4-1, ωστόσο οι παίκτες του Φέρεντς Πούσκας ήταν αποφασισμένοι, στην κατάμεστη Λεωφόρο να φέρουν τα πάνω κάτω... Δείχνοντας μάλιστα από πολύ νωρίς τις διαθέσεις τους, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Αντώνης Αντωνιάδης άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους».

Στο 55' ο «Ψηλός» εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Τότη Φυλακούρη και έκανε το 2-0, ενώ ο Αριστείδης Καμάρας στο 66' έδωσε στο «τριφύλλι» σκορ πρόκρισης, σκορπώντας θύελλα ενθουσιασμού στον κόσμο.

Ένας ενθουσιασμούς που παραλίγο όμως να κοπεί απότομα στα τελευταία λεπτά, όταν ο Βασίλης Κωνσταντίνου έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην προσπάθεια του Κάρασι, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Χατζηανδρέου , Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης, Αθανασόπουλος.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Παύλοβιτς, Μπογκίσεβιτς, Κλενκόφσκι, Νόφκοβιτς, Κάρασι, Ατσίμοβιτς, Γιάνκοβιτς, Οστοϊτς, Φιλίποβιτς

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα