Ένας τελικός που δύσκολα θα ξεχαστεί (vid)

Gazzetta team
Ένας τελικός που δύσκολα θα ξεχαστεί (vid)

bet365

Ο τελικός του 1995 μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ , συμπληρώνει 20 χρόνια και δύσκολα θα τον ξεχάσουν όσοι τον έζησαν εκείνη την ημέρα...

Αν και ο τελικός της 19ης Απριλίου του 1995, μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, δεν ήταν και ο πιο θεαματικός στην ιστορία του θεσμού, πάντα μνημονεύεται μεταξύ αυτών που δύσκολα θα ξεχαστούν.

Και πως να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που υπάρχουν ουκ ολίγες στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία... Πρώτη; Το χαμένο πέναλτι του Δημήτρη Σαραβάκου, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να τον αποθεώνει και ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα του φώναζε «Μητσάρα βαζέλα, βγάλε την φανέλα».

Δεύτερη; Τα επεισόδια στις κεντρικές θύρες του ΟΑΚΑ, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, που αποτέλεσαν την αφορμή, προκειμένου από εκείνο το ματς και μετά να βλέπουμε πλέον τεράστιες κενές ζώνες.

Τρίτη; Το περιστατικό μεταξύ του Γιώργου Βαρδινογιάννη και ενός αστυνομικού στην φυσούνα του ΟΑΚΑ, που οδηγούσε στον διάδρομο των αποδυτηρίων.

Τέταρτη; Η ένταση που υπήρξε ανάμεσα στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ και μέλη του Παναθηναϊκού αμέσως μετά.

Πέμπτη και τελευταία, η στιγμή του πέναλτι του Βλάχου πάνω στον Βαζέχα, στην παράταση, που αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες της ΑΕΚ. Ο Μανωλάς ήταν σε έξαλλη κατάσταση, Μελισσανίδης και Καρράς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν και ο διαιτητής Μπάκας βρίσκεται με σκισμένη την φανέλα του.

Τελικά μετά από αρκετή ώρα, αποκαθίσταται η τάξη, ο Βαζέχα εκτελεί εύστοχα και χαρίζει το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης (64’ Κολιτσιδάκης), Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Καπουράνης, Μπορέλι, Νιόπλιας, Βαζέχα, Μάρκος, Δώνης (73’ Αλεξούδης).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ατματσίδης, Αγορογιάννης (73’ Κοπιτσής), Μαν. Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς (117’ Μπορμπόκης), Βλάχος, Σαραβάκος, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Τσιάρτας, Κασάπης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα