25 χρόνια από τους... 69 του Μάικλ Τζόρνταν! (vids)

25 χρόνια από τους... 69 του Μάικλ Τζόρνταν! (vids)

Gazzetta team
25 χρόνια από τους... 69 του Μάικλ Τζόρνταν! (vids)

bet365

Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια απ' όταν ο Μάικλ Τζόρνταν πετύχαινε 69 πόντους σε μόλις ένα ματς!

Κατά την εποχή του στους Μπουλς ήταν (σχεδόν) μια ομάδα μόνος του. Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά για το τι πέτυχε ο θρύλος του ΝΒΑ και της πορτοκαλί μπάλας.

Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει γράψει τη δική του ιστορία και έχει χαράξει με τη δική του, ξεχωριστή... πένα το δικό του όνομα στην καρδιά και στη συνείδηση κάθε φίλου του μπάσκετ.

25 χρόνια πριν, 28 προς 29 (για την Ευρώπη) Μαρτίου, κάποιοι ήταν αγέννητοι, κάποιοι ζούσαν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, άλλοι παντρεύονταν και άλλοι έκαναν... ρεκόρ! Ο Air Jordan σημείωσε 69 πόντους κόντρα στο Κλίβελαντ, στη νίκη των «ταύρων» με 117-113. Αυτό ήταν και το ατομικό του ρεκόρ σε συγκομιδή πόντων σε ένα μόλις ματς. Για να φτάσει σ' αυτό το νούμερο χρειάστηκε να έχει 23/37 σουτ και 21/23 βολές. Παράλληλα μάζεψε ριμπάουντ, είχε 6 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 50 λεπτά συμμετοχής.

Το οξύμωρο είναι ότι το μοναδικό ματς που έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό ήταν και πάλι κόντρα στους Κλίβελαντ το 1986, όταν σε στις 22 Μαρτίου του 1986 (χρονιά του τραυματισμού του), είχε σημειώσει σε 16 λεπτά 8 μόλις πόντους.

Γυρίστε πίσω στο 1990 και... καλή σας απόλαυση:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα