Τα 3.000 γκολ του Παναθηναϊκού στην Α' Εθνική (vid)

Τα 3.000 γκολ του Παναθηναϊκού στην Α' Εθνική (vid)

Νίκος Ρόλλας
Τα 3.000 γκολ του Παναθηναϊκού στην Α' Εθνική (vid)

bet365

Το Gazzetta.gr σας θυμίζει το παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τα 3.000 γκολ στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Από τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ στον Ιγκόρ Μπίσκαν… Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της νίκης του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, στις 5 Μαρτίου του 2006 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο λόγος; Με το γκολ του Κροάτη που χάρισε τη νίκη στους «πράσινους» με 1-0 (σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τα επεισόδια πριν την έναρξή του), το «τριφύλλι» έγινε η πρώτη ομάδα που συμπλήρωνε τα 3.000 τέρματα στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Το πρώτο, το είχε πετύχει ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ στις 28/10/1959, ενώ μέχρι να γίνει επαγγελματικό το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είχε βρει δίχτυα συνολικά 1344 φορές.

Από το 1979 μέχρι και εκείνο το ματς με την ΑΕΚ, οι «πράσινοι» είχαν σκοράρει άλλα 1656, με τον Κριστόφ Βαζέχα να είναι πρώτος σκόρερ με 244 τέρματα και να τον ακολουθούν με 180 ο Αντώνης Αντωνιάδης και 134 ο Μίμης Δομάζος.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας, Κόντης, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Κατσουράνης, Έμερσον, Τσάνκο (83` Καπετάνος), Λυμπερόπουλος, Βενγκλίνσκι (62` Σέζαρ), Λάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Δάρλας (17` λ.τρ. Σέριτς), Βύντρα, Μόρις, Γκούμας, Μπίσκαν, Τζιόλης (72` Λεοντίου), Γκονζάλες, Χαραλαμπίδης, Παπαδόπουλος (86` Αντριτς), Γκέκας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα