Σαν σήμερα: Η «τεσσάρα» της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Γιουβέντους στο Κάρντιφ (pics & vid)

Σαν σήμερα: Η «τεσσάρα» της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Γιουβέντους στο Κάρντιφ (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από τον τελικό του Champions League 2017 στο Κάρντιφ, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε την κατάκτηση του 12ου συνολικά και δεύτερου συνεχόμενου Champions League, ενώ παράλληλα η Γιουβέντους έχανε για δεύτερη φορά σε τελικό σε τρία χρόνια.

Από τη μια πλευρά των φιναλίστ, οι δάφνες του Μιλάνου ήταν ακόμα νωπές. Το 2016, ή μάλλον το 2014 Ρεάλ είχε ξεκινήσει μια εντυπωσιακή κούρσα στην κορυφογραμμή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, που δεν έμελλε να τερματιστεί ακόμα, άσχετα με το ότι ο Ζιντάν και οι ποδοσφαιριστές του δεν το γνώριζαν.

Από την άλλη, η πίκρα του χαμένου τελικού του Βερολίνου είχε εξαλειφθεί, χάρη στην νέα πρόκριση σε τελικό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η Γιουβέντους είχε απογοητευτεί το 2015 κόντρα στη Μπαρτσελόνα, όμως κατάφερε να ξαναβρεθεί στο μεγάλο «ραντεβού» και να ελπίζει σε διαφορετικό, ευτυχές φινάλε.

Τελικά τα πράγματα ήταν πιο απλά, παρότι το παιχνίδι έδειχνε αμφίρροπο στις εκτιμήσεις. Ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 20', οι «μπιανκονέρι» ισοφάρισαν στο 27' με τρομερό ψαλίδι του Μάντζουκιτς και στη συνέχεια κατέρρευσαν. Το 2-1 του Πορτογάλου στο 64' σήμανε την κατάρρευσή τους και ο Καζεμίρο με τον Ίσκο έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη θριαμβευτική δεύτερη σερί κατάκτηση του «ιερού δισκοπότηρου».

Ο Μπουφόν έχανε έτσι την (προ)τελευταία του σπουδαία ευκαιρία να κατακτήσει το Champions League, ενώ συνολικά η Γιούβε έδειχνε σοκαρισμένη από το πόσο εύκολα υπέκυψε στην ανωτερότητα της «Βασίλισσας».

Όσο για την τελευταία; Πανηγύρισε έξαλλα, βροντοφώναξε «είμαι η καλύτερη» κι ακόμα δεν είχε φτάσει στον κολοφώνα της δόξας της...

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους (Μαξ Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι (66' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλβες, Πιάνιτς (71' Μαρκίζιο), Κεντίρα, Σάντρο, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βάραν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82' Ασένσιο), Μπενζεμά (77' Μπέιλ), Ρονάλντο

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα