Σαν σήμερα: Το Champions League της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τσέλσι στη Μόσχα (pics & vid)

Σαν σήμερα: Το Champions League της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τσέλσι στη Μόσχα (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από την κατάκτηση του Champions League από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μόσχα στον αγγλικό τελικό με την Τσέλσι, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέβηκε για πρώτη φορά στον ευρωπαϊκό «θρόνο» και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χάρισε στους «κόκκινους διαβόλους» το τελευταίο τρόπαιό τους στον θεσμό μέχρι σήμερα.

Χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια για να ξαναδούμε αμιγώς… Νησιώτικο τελικό στα «αστέρια», όπως τον φετινό μεταξύ Λίβερπουλ και Τότεναμ. Το ημερολόγιο έγραφε 21 Μαΐου 2008 όταν διεξήχθη ο τελευταίος, επί ρωσικού εδάφους, με το Λουζνίκι να γίνεται τόπος δόξας για τους «κόκκινους» του Μάντσεστερ και απογοήτευσης για τους Λονδρέζους, που θα έπρεπε να περιμένουν μερικά χρόνια ακόμα…

Πενήντα χρόνια μετά τη συντριβή του αεροσκάφους με τη θρυλική ομάδα του Ματ Μπάσμπι στο Μόναχο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιόρτασε τη θλιβερή επέτειο καθισμένη στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με τον Γκιγκς, τον Φέρντιναντ, τον Σκόουλς, τον Βίντιτς, τον Εβρά, τον Ρονάλντο, τον Φαν ντερ Σαρ και τον Ρούνει, τους σύγχρονους «γίγαντες» της ιστορίας της, κατέκτησε το τρίτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο στον θεσμό.

Ο Πορτογάλος super-star, που ακόμα βρισκόταν σε διαδικασία… εκτόξευσης, άνοιξε το σκορ στο 26’ με κεφαλιά, έπειτα από τη σέντρα του Μπράουν, όμως πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Λάμπαρντ εκμεταλλεύτηκε την τύχη της, την αδράνεια της άμυνας και το γλίστρημα του Φαν ντερ Σααρ ισοφάρισε.

Οι λογαριασμοί των δυο δεν ολοκληρώθηκαν στην κανονική διάρκεια, ούτε στην παράταση, παρά την εξαιρετική απόδοση και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, ειδικά για την Τσέλσι, που είχε δυο δοκάρια.

Στα πέναλτι η αστοχία περιορίστηκε στο ελάχιστο, αλλά η Γιουνάιτεντ ευτύχησε να διαθέτει τον Φαν ντερ Σααρ κάτω από τα δοκάρια της. Ρονάλντο και Τέρι δεν βρήκαν δίχτυα, ενώ ο Ανελκά συμπλήρωσε το όνομά του στη λίστα με τους αποτυχόντες, βλέποντας τον Ολλανδό «θρύλο» να αποκρούει το χτύπημά του και να δίνει το έναυσμα για πανηγυρισμούς και την επιστροφή των «διαβόλων» στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 1999.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Μπράουν (125' Άντερσον), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Σκόουλς (87' Γκιγκς), Κάρικ, Χάργκριβς, Κ.Ρονάλντο, Τέβες, Ρούνεϊ (101' Νάνι)

Τσέλσι (Γκραντ): Τσεχ, Εσιέν, Καρβάλιο, Τέρι, Α.Κόουλ, Μακελελέ (124' Μπελέτι), Μπάλακ, Λάμπαρντ, Τ.Κόουλ (99' Ανελκά), Μαλουντά (92' Καλού), Ντρογκμπά

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα