ΠΑΟΚ: «Σήκωσε το», ρε… «ΓουΧου»! (pics-vid)

ΠΑΟΚ: «Σήκωσε το», ρε… «ΓουΧου»! (pics-vid)

ΠΑΟΚ: «Σήκωσε το», ρε… «ΓουΧου»! (pics-vid)

bet365

Τριάντα τρία χρόνια, μετά το χαμένο τελικό από τον Άρη, ο ΠΑΟΚ έπαιρνε «γλυκιά εκδίκηση» και σαν σήμερα έγραφε ιστορία, όχι μόνο στο χορτάρι της Τούμπας, αλλά και στις κερκίδες με το επικό: «Σήκωσε το»!

Ο ΠΑΟΚ στις 17 Μαΐου του 2003, σαν σήμερα πριν από δεκάξι χρόνια, κατακτούσε το τέταρτο Κύπελλο της Ιστορίας του, αισίως έχει φτάσει στα επτά Κύπελλα Ελλάδας, μετά τα τρία συνεχόμενα που κέρδισε απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο τελικός του 2003 κρίθηκε από ένα γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη στο 25ο λεπτό. Ο «ΓουΧου» μετά από σέντρα «πάρε-βάλε» του Δημήτρη Μάρκου, αφού πρώτα ξάπλωσε στο χορτάρι όποιον παίκτη του Άρη βρήκε μπροστά του, «εκτέλεσε» με άψογο πλασέ τον Λαμπάκη βάζοντας φωτιά στην πλευρά των «ασπρόμαυρων» κερκίδων της Τούμπας.

Η ομάδα του Αγγέλου Αναστασιάδη ανταποκρίθηκε στην αφόρητη πίεση και στην απαίτηση του κόσμου της να μη χαθεί το κύπελλο μέσα στην Τούμπα από τους συμπολίτες, που έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση με το δοκάρι του Νασίφ Μόρις σε άδεια εστία (!) στο 89’ του τελικού.

Ουδείς, μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη του αγώνα, αν το κύπελλο άλλαζε χέρια, αλλά όπως έλεγε πολλά χρόνια μετά, ο Κυριάκος Τοχούρογλου, «αν χάναμε, η Τούμπα θα γινόταν… πάρκινγκ για τη λαϊκή και εμείς από ποδοσφαιριστές θα ήμασταν παρακαδόροι»!

«Σήκωσε το»!

Ο τελικός του 2003 έμεινε στην ιστορία και για ακόμη έναν σπουδαίο λόγο. Λίγες ώρες πριν από την σέντρα του σε μια ταβέρνα της Τούμπας «γεννήθηκε» το πιο διαχρονικό σύνθημα των ελληνικών γηπέδων, το «Σήκωσε το», που φώναζαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ επί πέντε συνεχόμενες ώρες μέσα κι έξω από το γήπεδο. Το σύνθημα, είναι αλήθεια, σόκαρε αρκετούς στο πρώτο άκουσμα του, ειδικά όταν διαπίστωσαν πως οι τροπαιούχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, πολύ γρήγορα το είχαν ασπαστεί, σε τέτοιο βαθμό που συνόδευαν τις στιγμές της αναμονής στο βάθρο των νικητών μόνο μ’ αυτό το «πρόστυχο» (sic) σύνθημα! Στα τηλεοπτικά παράθυρα, που είχαν αρχίσει να γίνονται μόδα στα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια, «στήθηκαν» αμέτρητες «δίκες», αμέσως μετά το τέλος του τελικού της Τούμπας.

Το σύνθημα μεταφέρθηκε στο γήπεδο από μία ταβέρνα στην Ανω Τούμπα, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, που βλέπει φάτσα κάρτα τον «ναό» των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων. Ο Χρήστος Παπανικολάου, που μεγάλωσε στο χαμηλοτάβανο της θρυλικής «Θύρας 4», ήταν αυτός που το «έπλασε» μέσα στο μυαλό του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα