ΑΕΚ: Ένας χρόνος από την ημέρα που έγινε ξανά «Βασίλισσα»! (pics & vids)

ΑΕΚ: Ένας χρόνος από την ημέρα που έγινε ξανά «Βασίλισσα»! (pics & vids)

bet365

Με την... αύρα του '68 και την «τρέλα» του 2018, η ΑΕΚ βρήκε το δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης μετά από 18 χρόνια, σηκώνοντας στον ουρανό του ΟΑΚΑ το Basketball Champions League!

Το τέλος της περσινής ευρωπαϊκής πορείας της ΑΕΚ γράφτηκε με κούπα - τη δεύτερη της σεζόν 2017-18, μετά το Κύπελλο Ελλάδος - και δη μπροστά στο... λαό της!

Σαν σήμερα, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα, μπροστά σε 18.000 οπαδούς τους, σήκωσαν ψηλά το Basketball Champions League, στην δεύτερη χρονιά συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA.

Μια σεζόν γεμάτη καρδιοχτύπια τελείωσε με τον πιο γλυκό τρόπο, αλλά δεν γινόταν οι «κιτρινόμαυροι» να μην στείλουν στον... ψυχίατρο τον κόσμο τους και πάλι!

Αντίπαλος στο υπέρλαμπρο Final 4 του ΟΑΚΑ η Μονακό. Μια ομάδα που ήταν από τα φαβορί του θεσμού, αλλά η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να την κατατροπώσει!

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την «Βασίλισσα» να προηγείται με 20-29, ενώ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 44-53 στο ημίχρονο. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως, τα λάθη της ΑΕΚ έδωσαν το δικαίωμα στην Μονακό να μειώσει (57-58, 25') και να μείνει κοντά στο 30' (70-73). Ντούσαν Σάκοτα και Κέβιν Πάντερ «εκτέλεσαν» τους αντιπάλους τους (77-89, 35'), αλλά οι παίκτες του Ζβέζνταν Μίτροβιτς δεν το έβαλαν κάτω και έκαναν το 94-97 στο 39', για να ξυπνήσουν... εφιάλτες. Εκεί, «μίλησε» η τάπα του Ντελρόι Τζέιμς στον Τι Τζέι Κούπερ, με τον Μάικ Γκριν, που ήταν κι ο MVP της τελικής φάσης, να γράφει το 94-100.

Με τη λήξη, οι οπαδοί της ΑΕΚ έτρεξαν στο παρκέ να αγκαλιάσουν τα ινδάλματά τους, με τον αρχηγό της ομάδας και τον «Πάντερ Πάντα από Παντού» να έχουν ρόλο... οργανωτή! Τέτοια επιτυχία φυσικά δεν γινόταν να μην γιορταστεί στα μπουζούκια!

Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα, για μια χρονιά που ολοκληρώθηκε με τον πιο ιδανικό τρόπο κι ήταν λες κι ήταν... γραφτό η «Βασίλισσα» να βρει πάλι το δρόμο για το θρόνο της, την χρονιά που συμπληρώνονταν 50 έτη από την κατάκτηση του πρώτου της ευρωπαϊκού τροπαίου!

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα