Σαν σήμερα: Η Λίβερπουλ επέστρεψε από την... κόλαση στο έπος με τη Ντόρτμουντ (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Σαν σήμερα: Η Λίβερπουλ επέστρεψε από την... κόλαση στο έπος με τη Ντόρτμουντ (vid)

bet365

Ήταν εκείνο το ημίωρο που ο Κλοπ έχει παραδεχθεί πως δεν έχει βιώσει ποτέ ξανά σε γήπεδο. Εκείνη η νύχτα που το «Άνφιλντ» έγραψε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο ιστορίας. Εκείνη η βραδιά που η Λίβερπουλ έδειξε στη Ντόρτμουντ πως οι ευρωπαϊκές βραδιές μπορούν να είναι παραμυθένιες...

Λίβερπουλ - Τσέλσι με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts*. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το 1-1 του πρώτου προημιτελικού στο Signal Iduna Park έδινε ένα μικρό αβαντάζ στους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ, στο παιχνίδι που διεξήχθη σαν σήμερα, 14 Απρίλη, του 2016 για το Europa League, μια μέρα πριν από ακόμα μια επέτειο της μεγάλης τραγωδίας του Χίλσμπορο...

Αυτό, έκανε τους οπαδούς, τόσο της Λίβερπουλ, όσο και της Ντόρτμουντ, να ενωθούν και να τραγουδήσουν μαζί το «You'll never walk alone», δημιουργώντας ατμόσφαιρα που αυτομάτως έγινε ακόμα πιο ιδιαίτερη, στο γήπεδο που έχει μάθει να κάνει τα... απίθανα.

Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο όλα... σκοτείνιασαν για τον αγγλικό σύλλογο με τα γκολ των Μκιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ και οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που έκαναν το δικό τους πάρτι στην εξέδρα.

Ο Οριγκί έδωσε μια μικρή ελπίδα όταν στο 48' κατάφερε να μειώσει, όμως, το πλασέ του Ρόις στο 57' έδειχνε να γράφει την ιστορία υπέρ της Ντόρτμουντ και να τερματίζει τα όνειρα των «κόκκινων».

Και κάπου εκεί, μια μαγική δύναμη στο «Άνφιλντ», κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί και καλό θα ήταν να μην εξηγηθεί ποτέ για να διατηρήσει τον μύθο του, αλλάζει τα πάντα. Ένα ημίωρο μαγικό για τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Ένα γήπεδο που σείεται και σπρώχνει τους «κόκκινους» στα γκολ και την επική πρόκριση στα ημιτελικά.

Γκολ ο Κουτίνιο με χαμηλό δεξί σουτ, γκολ ο Σακό με κεφαλιά, γκολ με τον ίδιο τρόπο ο Λόβρεν στο 90' + 1' στην αναβίωση του έπους της Πόλης.

Μόνο που επρόκειτο για νέο έπος της Λίβερπουλ, που πραγματικά σ' εκείνο το ματς, που ακριβώς όπως το περιέγραψαν και οι Άγγλοι, «liverpool came back from the dead...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα