10 Απριλίου 1991: «Η φωτιά δεν μπορεί να αγγίξει την ψυχή» (pics & vid)

10 Απριλίου 1991: «Η φωτιά δεν μπορεί να αγγίξει την ψυχή» (pics & vid)

Gazzetta team
10 Απριλίου 1991: «Η φωτιά δεν μπορεί να αγγίξει την ψυχή» (pics & vid)

bet365

Η 10η Απριλίου θα είναι πάντοτε ημέρα μνήμης. Για τον Κώστα και τον Ευθύμη, δύο νέους φίλους του ΠΑΟΚ, που πλήρωσαν με τη ζωής τους, την αγάπη για την ομάδα τους, πέφτοντας θύματα της τυφλής οπαδικής βίας. Γι’ αυτό το gazzetta.gr θυμίζει…

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει τους δύο νεαρούς φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους!

«Η φωτιά δεν μπορεί να αγγίξει την ψυχή», γράφει η μαρμάρινη πλάκα στην κεντρική είσοδο της Τούμπας αφιερωμένη στον Κώστα Ντόλια και στον Ευθύμη Λιάκα, που εκείνο το μοιραίο βράδυ πριν από 27 χρόνια, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο 240ο χλμ, της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Οι άλλοι δύο συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο ταλαιπωρήθηκαν για πολλά χρόνια από τα εγκαύματα, ωστόσο μπόρεσαν να σωθούν και σήμερα να είναι ζωντανοί.

«Οι δύο φίλοι επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη με Ι.Χ αυτοκίνητο, αμέσως μετά τον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ με τον Πανιώνιο.

Γύρω στις 11 το βράδυ στη διασταύρωση Αγίου Στεφάνου, στο 240 χλμ, της εθνικής οδού το Ι.Χ δέχθηκε από μπροστά βόμβα μολότοφ η οποία εξερράγη αμέσως με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τυλιχθεί στις φλόγες, ο Κώστας και ο Ευθύμης που κάθονταν στο πίσω κάθισμα δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και κάηκαν ζωντανοί ενώ τα δύο παιδιά που κάθονταν μπροστά κατόρθωσαν να βγουν απ' το αυτοκίνητο έχοντας αρκετά σοβαρά εγκαύματα (που τους ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα) φωνάζοντας: «Μας έκαψαν»!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες (ένας υπάλληλος της EXPRESS SERVICE και οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων) «τη βόμβα έριξε κουκουλοφόρος που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο παρακολουθούσε το ΙΧ των οπαδών του ΠΑΟΚ και το προσπέρασε, την εκδοχή αυτή υιοθέτησε και η αστυνομία», έγραψε το 1996 η εβδομαδιαία εφημερίδα των φίλων του «Δικεφάλου», «Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ».

Μετά από χρόνια, οι αρχικές καταθέσεις άλλαξαν και το μοιραίο συμβάν από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο μετατράπηκε σε ατύχημα από φωτοβολίδες, ενώ κανένας δεν πλήρωσε γι’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Πάντως, αν κάτι έχει πληγώσει τους οπαδούς του «Δικεφάλου» δεν είναι ούτε η στάση της αστυνομίας, ούτε οι εικασίες περί μηχανικής βλάβης ή ότι η μολότοφ βρίσκονταν στα χέρια των αδικοχαμένων παιδιών, όσο η στάση του επίσημου ΠΑΟΚ, με τους τότε διοικούντες του συλλόγου να επιδιώκουν το θέμα να ξεχαστεί, παρά να στηρίξουν τις οικογένειες των δύο θυμάτων και των δύο σοβαρά τραυματιών.

Πέραν από κάποιες μεμονωμένες ενέργειες του Θανάση Κατσαρή, προέδρου του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, έπρεπε να περάσουν 18 χρόνια για να τιμηθεί η μνήμη των δύο φίλων του «Δικεφάλου» από τη διοίκηση της ΚΑΕ. Στις 31 Ιουλίου 2009 πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά «βραδιά μνήμης», για τον Κώστα και τον Ευθύμη.

Οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2015 πήραν την πρωτοβουλία και στην είσοδο της θύρας 1 του γηπέδου της Τούμπας τοποθετήθηκε μια μαρμάρινη πλάκα στη μήνη του Ευθύμη Λιάκα και του Κώστα Ντόλια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα