Σαν σήμερα: Η νύχτα που το «Καμπ Νόου» έζησε το θαύμα! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Σαν σήμερα: Η νύχτα που το «Καμπ Νόου» έζησε το θαύμα! (vids)

bet365

Μια από τις πιο μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ένα από τα πιο επικά come-back σε νοκ-άουτ φάση του Champions League. Το 6-1 της Μπαρτσελόνα επί της Παρί, πριν από ακριβώς δύο χρόνια, είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του, στα βιβλία που εξιστορούν το ποδόσφαιρο...

Το 4-0 των Παριζιάνων στο πρώτο παιχνίδι στο «Παρκ ντε Πρενς» και η εικόνα διάλυσης των «μπλαουγκράνα» σ' εκείνη τη 14η του Φλεβάρη, είχε κάνει άπαντες να πιστέψουν πως η κατάρα της γαλλικής ομάδας πέρασε και μάλιστα το τέλος μπήκε με φαντασμαγορικό απόλυτα επιβλητικό τρόπο με το καρέ τερμάτων κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Η ρεβάνς στη Βαρκελώνη, ήταν μια διαφορετική ιστορία. Πολύ διαφορετική. Και αυτό το ματς θα μνημονεύεται παντοτινά.

Τελικό σκορ 6-1 και ολική επαναφορά από ήττα με τέσσερα τέρματα. Ποτέ ξανά καμία ομάδα δεν το είχε κάνει και ίσως ποτέ ξανά καμία ομάδα να μην το κάνει στο μέλλον. Οι «μπλαουγκράνα», το κατάφεραν σε μια νύχτα που το «Καμπ Νόου»... έβραζε, κατηφόρισε από νωρίς και μπορεί ν' απογοητεύθηκε όταν ο Καβάνι μείωσε στο 3-1, όμως η ελπίδα υπήρχε κρυμμένη και βγήκε περήφανα στην επιφάνεια.

Ο Νεϊμάρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-1 στο 88ο λεπτό, στο 90' + 1' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και αρκετά παράπονα των Παριζιάνων για την εύκολη πτώση του Σουάρες ο Βραζιλιάνος φορ έκανε το 5-1 απέναντι στην τωρινή ομάδα του και στο 90' + 5' ο Σέρχι Ρομπέρτο με προβολή ολοκλήρωσε το θαύμα στην Καταλονία!

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανάμεσα στο 4ο γκολ της Μπαρτσελόνα (με το ρολόι να δείχνει 87:24) και το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή, μέσα σε απόλυτο πανικό, έκανε μόλις τέσσερις πάσες, ενώ η τελευταία φάση του αγώνα ξεκίνησε από φάουλ το οποίο έγινε πάνω στον Τερ Στέγκεν μπροστά από τη μεσαία γραμμή!

Αξέχαστο, ανεπανάληπτο, ιστορικό...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα