Σαν σήμερα: Αρης - ΠΑΟΚ η ρουλέτα των πέναλτι και ο... Καράμπελας (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Σαν σήμερα: Αρης - ΠΑΟΚ η ρουλέτα των πέναλτι και ο... Καράμπελας (vid)

bet365

Άρης και ΠΑΟΚ έπαιζαν, σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια, μέχρι τα μεσάνυχτα (!) για να λύσουν τις διαφορές τους και τον «Δικέφαλο» να παίρνει στα πέναλτι μια επική και αξέχαστη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Το gazzetta.gr θυμάται...

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Αλαβές - Ράγιο Βαγιεκάνο (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αυτή κι αν δεν ήταν ρωσική ρουλέτα! Οι παίκτες των δύο «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης δεν έλεγαν να βγάλουν νικητή στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, όπου είχε οδηγηθεί η μεταξύ τους κόντρα στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Τα 90 λεπτά της Τούμπας και τα 120 λεπτά του Κλεάνθης Βικελίδης δεν έβγαλαν νικητή, για 210 λεπτά οι ομάδες έμειναν στο 0-0, αλλά στα πέναλτι δεν έλεγαν να... αστοχήσουν!

Η... μπίλια κάθισε στο άσπρο και μαύρο, χάρη στον... Καράμπελα. Ο τότε αμυντικός του Άρη ήταν ο μοναδικός παίκτης των δύο ομάδων που αστόχησε στο 20ο πέναλτι (Σορλέν και Βιτόλο τα έστειλαν προς την εστία όμως τα εξουδετέρωσαν Χαλκιάς και Σηφάκης αντίστοιχα), έστειλε την μπάλα στα... περιστέρια και τους Παοκτσήδες στα ουράνια, ενώ για αρκετούς μήνες είχε γίνει και σποτάκι σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Λίγοι θυμούνται πως ο Νίκος Καράμπελας ήταν ο πρώτος Έλληνας που εκτέλεσε πέναλτι για τον Άρη. Και αστόχησε...

Στη διαδικασία των πέναλτι είχαμε πολλά ευτράπελα: Ο Παμπορίδης απέβαλε Σωτήρη Μπαλάφα με δεύτερη κίτρινη κάρτα γιατί έβγαλε τη φανέλα του και πανηγύρισε, με τον Αρτινό μέσο να γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά και σύνθημα στα χείλη των οπαδών του «Δικεφάλου» («ΠΑΟΚ σ' αγαπώ, ΠΑΟΚ είσαι ο ένας, κόκκινη στα πέναλτι δεν πήρε ποτέ κανένας...»), τον 20αρη, τότε, Κλάους Αθανασιάδη να ευστοχεί και με μια χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του να ζητάει από την κιτρινόμαυρη εξέδρα να σωπάσει, κάτι που έγινε στο αμέσως πέναλτι.

Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με 9-8 στα πέναλτι η σειρά των οποίων είχε ως εξής:

Μουσλίμοβιτς 0-1

Κάμπορα 1-1

Λίνο 1-2

Κάλβο 2-2

Μπιζέρα 2-3

Μπατιόν 3-3

Σορλέν 3-3 (απόκρουση Σηφάκης)

Βιτόλο 3-3 (απόκρουση Χαλκιάς)

Βερόν 3-4

Λέμπο 4-4

Μάρκος Αντόνιο 4-5

Γιάχιτς 5-5

Δάρλας 5-6

Νάτσο Γκαρσία 6-6

Μαλεζάς 6-7

Νέτο 7-7

Μπαλάφας 7-8 (κόκκινη)

Κόκε 8-8

Αθανασιάδης 8-9

Καράμπελας (αστόχησε)

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ιονάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Καράμπελας, Λέμπο, Γιάχιτς, Βιτόλο, Ρεγκέιρο (107' Μπατιόν), Χαβίτο (76' Κάμπορα), Γκαρσία, Κόκε, Λαμπριάκος (59' Κάλβο).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (35' Μπιζέρα), Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Δάρλας, Ίβιτς (82' Αθανασιάδης), Βερόν, Γκαρσία (108' Μπαλάφας), Λίνο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ επέστρεψε στην φωταγωγημένη Τούμπα, όπου πάνω από 5.000 οπαδοί της ομάδας υποδέχθηκαν τους ποδοσφαιριστές και τον Φερνάντο Σάντος σε μια αξέχαστη «ασπρόμαυρη» βραδιά, σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια…

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα