Οταν ο Άρης υπέταξε την Ατλέτικο στη Μαδρίτη! (pics & vid)

Gazzetta team
Οταν ο Άρης υπέταξε την Ατλέτικο στη Μαδρίτη! (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια, ο Άρης σημείωσε μια ιστορική νίκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα στο «Βιθέντε Καλδερόν»! Οι «κίτρινοι» επικρατούν με 3-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης των Ντε Χέα, Αγουέρο, Φορλάν, Σιμάο.

Πέρασαν κιόλας οκτώ χρόνια από τη νύχτα που ο Άρης... πολέμησε στη Μαδρίτη τη «μηχανή» της Ατλέτικο Μαδρίτης, υποχρεώνοντας την σε μια ντροπιαστική ήττα. Μια ήττα που... πονάει ακόμη και σήμερα τους «ροχιμπλάνκο» όπως είχε πει στη συνέντευξή-ποταμό του στο gazzetta.gr ο Γιάννης Κόντης (τότε τεχνικός διευθυντής της ομάδας).

«Aποκλείσαμε την Κυπελλούχο Ευρώπης τότε Ατλέτικο Μαδρίτης την οποία νικήσαμε δύο φορές, με τους Φορλάν και Αγουέρο στη σύνθεσή της. Όταν βρίσκομαι ακόμη και τώρα με το γιο του Γιλ, μού λέει ότι είναι το παιχνίδι που ακόμη τους “καίει”, διότι δεν έχασαν απλά ένα ματς. Είχαν ρήτρες από εμπορικές συμφωνίες τις οποίες έχασαν και τους κόστισαν πάνω 20.000.000 ευρώ. Και φυσικά κόστισε και στο πρεστίζ τους», είχε πει χαρακτηριστικά ο κύριος Κόντης

Το νέο Pamestoixima.gr παίζει δυνατά στο μεγάλο ματς της Πριμέρα, Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια

Οι «κίτρινοι» κατατρόπωσαν τους Φορλάν, Ντε Χέα και Αγουέρο μέσα στο σπίτι τους και έγραψαν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μόλις στο 2' άνοιξε το σκορ με τον Κόκε, να παίρνει το... ριμπάουντ όταν το σουτ του Μενδρινού σταμάτησε στο δοκάρι και έγραψε το 0-1.

Στο 11', οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο. ο Σιμάο σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Φορλάν έκανε το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αγουέρο με μια πανέμορφη ατομική ενέργεια κάνει το 2-1 με πλασέ.

Την... φόρα της ομάδας της Μαδρίτης κόβει και πάλι ο Άρης. Στο 51' ο Λαζαρίδης παίρνει πέναλτι από τον Ντομίνγκες κι ο Κόκε κάνει το 2-2.

Όμως αυτή δεν ήταν η τελευταία κουβέντα των παικτών του Κούπερ. Στο 81' γίνεται μια φάση διαρκείας στην περιοχή των Ισπανών κι ο Λαζαρίδης με υπερένταση διαμορφώνει το τελικό 2-3, χαρίζοντας μια ιστορική νίκησ την ομάδα της Θεσσαλονίκης! Αυτό ήταν... χαμός στις εξέδρες του γηπέδου από τους «κίτρινους»!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ντε Χέα, Αντόνιο Λόπεθ (Μέριδα 86'), Σουάρεθ, Τιάγκο (Ραούλ Γκαρσία 86'), Γκοντίν, Ουιφαλούσι, Ντομίνγκεζ, Ρέγες, Σιμάο (Τιάγκο Κόστα 74'), Φορλάν, Αγουέρο.

Άρης: Σηφάκης, Οριόλ, Τόχα, Μίσελ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Φατί, Μενδρινός (Καζναφέρης 72'), Χαβίτο, Κόκε (Πρίττας 77'), Τσέζαρεκ (Ρουίς 83').

Διαιτητής: Ιβάν Μπόμπεκ

Βοηθοί: Τόμισλαβ Πέτροβιτς / Μίρο Γκργκιτς

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα