Οταν οι φίλοι της Μπαρτσελόνα πέταξαν γουρουνοκεφαλή και ουίσκι στον Φίγκο (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Οταν οι φίλοι της Μπαρτσελόνα πέταξαν γουρουνοκεφαλή και ουίσκι στον Φίγκο (vid)

bet365

Η κατάσταση, τρόμαξε τόσο πολύ τον Σαλγάδο που... εγκατέλειψε τον Φίγκο στη μοίρα του. Πέρασαν 16 χρόνια από τη μέρα που ο Πορτογάλος θρύλος είδε να του πετούν στο κόρνερ από κέρματα, μέχρι... γουρουνοκεφαλή και ολόκληρο μπουκάλι ουίσκι!

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» δεν συγχώρησαν ποτέ την απόφαση του Λουίς Φίγκο να κάνει τη διαδρομή από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη και να παίξει για τη «βασίλισσα».

Αυτή η μεταγραφή έκανε... κόκκινο πανί τον παλαίμαχο, πλέον, ποδοσφαιριστή, για τον οποίο ο κόσμος της Μπαρτσελόνα θα έχει αιώνιο μίσος για την επιλογή που έκανε στην καριέρα του.

Και μπορεί να μην ήταν εκείνη η πρώτη του επιστροφή στο «Καμπ Νόου» ως αντίπαλος, αφού το είχε κάνει στις 21 Οκτώβρη του 2000 φεύγοντας ηττημένος με σκορ 2-0, ωστόσο, η 23η Νοέμβρη του 2002, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε φανταστικό σενάριο που θα μπορούσε να φτιάξει οποιοσδήποτε ένθερμος υποστηρικτής ομάδας, «τυφλωμένος» από οπαδισμό.

«Ανησύχησα ότι εκείνη τη νύχτα κάποιος θα μπορούσε να έχει πάθει μεγάλη ζημιά με όλα αυτά που πετούσαν...» είχε αναφέρει ο Φίγκο.

Σ' εκείνο το ματς, το καταλανικό Canal Plus τοποθέτησε αισθητήτες ήχου στο γήπεδο, καταγράφοντας υψηλότερα ντεσιμπέλ συγκριτικά με όλα τα νυχτερινά κλαμπ της πόλης εκείνο το βράδυ!

Ο Μίτσελ Σαλγάδο, που ακολουθούσε τον Πορτογάλο στα κόρνερ για να του κάνει γρήγορα την πάσα και να φεύγουν μαζί από τα επικίνδυνα σημεία, έπειτα από κάποια στιγμή γύρισε και του είπε «φίλε ξέχνα του, είσαι μόνος σου σε αυτό, φεύγω...». Τόσο τον είχε τρομάξει η διάθεση του πλήθους να πετάξει ό,τι μπορούσε να βρει προς το μέρος τους.

«Δεν γινόταν διαφορετικά. Κάθε φορά που κερδίζαμε κόρνερ και ο Λουίς πήγαινε προς τα κει έπεφτε μέσα ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Κέρματα, γυαλιά, μαχαίρια, μέχρι και μπουκάλι ουίσκι, νομίζω J&B ή Johnnie Walker. Σκέφτηκα πως ήταν καλύτερα για μένα να μείνω μακριά» ήταν η περιγραφή του Σαλγάδο για όσα βίωσε εκείνη τη νύχτα, πριν από ακριβώς 16 χρόνια...

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης έμεινε στο 0-0, αλλά ελάχιστη σημασία έχει μπροστά στα όσα συνέβησαν.

ΥΓ. Στο παρακάτω βίντεο αξίζει να δείτε πόσο έχει ξενερώσει με την κατάσταση ο τρομερός αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ, που ποτέ δεν κρυβόταν και τα έβαζε με τον κόσμο όταν καταλάβαινε πως κάτι ήταν κακό για το ποδόσφαιρο...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα