Όταν ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ «έντεκα εναντίον ενός»! (pics)

Gazzetta team
Όταν ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ «έντεκα εναντίον ενός»! (pics)

bet365

Πολλά παράξενα έχουν σημειωθεί στα 59 χρόνια ζωής της Α’ Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ, ειδικά, έχει νιώσει στο πετσί του, την αδικία, αλλά αυτό που συνέβη πριν από 40 χρόνια, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας…

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Γερμανία – Ολλανδία! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Σαν σήμερα πριν από σαράντα χρόνια, με το ημερολόγιο να δείχνει «19 Νοεμβρίου 1978» ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον Εθνικό Πειραιώς. Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, την ίδια μέρα έπαιζαν Άρης – Ολυμπιακός, στο ντέρμπι κορυφής, αν και μια αγωνιστική νωρίτερα ο «Δικέφαλος» είχε κερδίσει τους «κίτρινους» στο ντέρμπι της πόλης.

Από τη μία ο Εθνικός του Μουκέα, του Σταματάκη, του Σιώκου, του Μπράουν, του Μακαρατζή, του Μητρόπουλου και του Καραϊσκου, από την άλλη ο ΠΑΟΚ του Κούδα, του Σαράφη, του Ιωσηφίδη, του Γκουερίνο, του Αποστολίδη, του Κερμανίδη, του Δαμανάκη και στη μέση ο διαιτητής Κολυρόπουλος από την Πάτρα.

Ο εν λόγω ρέφερι πέρασε στην ιστορία όταν αποφάσισε να επιτρέψει ένδεκα ποδοσφαιριστές του Εθνικού να επιτεθούν εναντίον μόλις ενός ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, όχι μόνο να σκοράρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά να το μετρήσει κανονικά, να συνεχίσει το ματς και να κλείνει το φ.α. μετρώντας το γκολ κανονικά, σαν να μην τρέχει τίποτα…

Μετά από ένα πρώτο μέρος, όπου ο ΠΑΟΚ φώναξε για ένα ξεκάθαρο πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Εθνικού, ο Γιάννης Δαμανάκης άνοιξε το σκορ στο 55ο λεπτό. Τι το ήθελε κι αυτός… Οι παίκτες του «Δικεφάλου», πλην του τερματοφύλακα Μλάντεν Φούρτουλα, έτρεξαν στον πάγκο για να πανηγυρίσουν μαζί με τον Εγκον Πίχατσεκ και τον σκόρερ του γκολ.

Σε μια απόλυτη unfair κίνηση οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού, έστησαν την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, έκαναν σέντρα και ξεκίνησαν να παίζουν μόνοι τους, έντεκα εναντίον ενός! Ναι, καλά διαβάσατε: 11 εναντίον 1. Κι όλα αυτά με τον διαιτητή από την Πάτρα να αγνοεί βασικού κανόνες και να επιτρέπει τους παίκτες της πειραιώτικης ομάδας να παίξουν την μπάλα, να φτάσουν ανενόχλητοι στην αντίπαλη περιοχή και μέχρι να αντιληφθούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ τι συνέβαινε και να επιστρέψουν άρον άρον στον αγωνιστικό χώρο, να δεχθούν το γκολ της ισοφάρισης από τον Γιώργο Καραϊσκο!

Προς γενική έκπληξη ο Κολυρόπουλος έδειξε σέντρα (!!!), ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, με τον Κούδα να σκοράρει τρία λεπτά αργότερα το 1-2, τον Βασιλόπουλο να ισοφαρίζει σε 2-2 και τον Γκουερίνο να αποβάλλεται στο 78ο λεπτό γιατί εξύβρισε τον διαιτητή από την Πάτρα.

Οι εφημερίδες της εποχής, όχι όλες είναι η αλήθεια, έγραψαν για πλαστογράφηση του αποτελέσματος και πλήρη καταστρατήγηση των κανονισμών της ΦΙΦΑ, που από τότε ανέφεραν πως πρέπει οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου για να επαναρχίζει το παιχνίδι μετά από την επίτευξη ενός γκολ. Πάντως, συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου κατηγόρησε τον Πατρινό ρέφερι γιατί δεν έδειξε κίτρινη κάρτα σε όλη την δεκάδα παικτών του ΠΑΟΚ που πανηγύρισε εκτός αγωνιστικού χώρου το γκολ!

Αυτή ήταν η πρώτη και παραμένει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά στα 59 χρόνια της Α' Εθνικής, που ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε και αποφασίστηκε η επανάληψη του αγώνα, λόγω της αρχικής και ξεκάθαρης αλλοίωσης του αποτελέσματος.

Αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα το παιχνίδι που είχε γίνει στις 19 Νοεμβρίου, επαναλήφθηκε μόλις... τέσσερις μήνες αργότερα! Και εκείνο το ματς έληξε ισόπαλο (1-1), με τον Εθνικό να ισοφαρίζει από ένα πέναλτι-εύρημα, ενώ κάπως έτσι τα συνολικά γκολ του Γιώργου Κούδα στην Α’ Εθνική είναι 136 και όχι 137…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα