Όταν ο Πανιώνιος υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν ο Πανιώνιος υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο (pics & vids)

bet365

Το ημερολόγιο έγραφε 6 Νοεμβρίου 2003, όταν ο Πανιώνιος αντιμετώπισε τη Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο UEFA, με την Πλατεία να ζει ιστορικές στιγμές και τους Τσάβι, Ροναλντίνιο, Πουγιόλ, Σαβιόλα, Κλάιφερτ και τα υπόλοιπα «αστέρια» των «μπλαουγκράνα» να πατούν τον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ και σούπερ αποδόσεις στο Champions League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στις αρχές των '00s κάθε άλλο παρά σπάνια έπαιζε στην Ευρώπη ο Πανιώνιος. Παιχνίδι από παιχνίδι όμως διαφέρει κι ένα «αντάμωμα» με μια ομάδα του διαμετρήματος της Μπαρτσελόνα έχει μια «λάμψη» μεγαλύτερη από όλα τα άλλα.

Η κλήρωση για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA έφερε τους «μπλαουγκράνα» της Βαρκελώνης απέναντι στους... μπλαουγκράνα της Νέας Σμύρνης και στις 6 Νοεμβρίου 2003, σαν σήμερα πριν 15 χρόνια, στην Πλατεία στήθηκε «φιέστα» για να υποδεχθούν τα λαμπερά «αστέρια» της ομάδας του Φρανκ Ράικαρντ.

Ο θρύλος θέλει τον Ροναλντίνιο να επισκέπτεται το γήπεδο την προηγούμενη μέρα του αγώνα για την καθιερωμένη προπόνηση των φιλοξενούμενων και να ρωτάει τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα: «Εδώ θα κάνουμε προπόνηση, αλλά που θα παίξουμε;». Αληθές ή μη, όσο ξεχωριστή ήταν η εμπειρία των Καταλανών στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, αντίστοιχα ξεχωριστή ήταν η κόντρα του Τζιωρτζόπουλου, του Γιαννόπουλου, του Ραγκουέλ και των υπόλοιπων «κυανέρυθρων» με τον Σαβιόλα, τον Κοκού, τον Τσάβι και τον Κουαρέσμα, όπως φυσικά και τον «Ρόνι», που είχε αποκτηθεί μόλις πριν λίγους μήνες και χάρισε στο ενθουσιασμένο ελληνικό κοινό μια παράσταση από κοντά!

Τα γκολ των Λουίς Γκαρσία, Κλάιφερτ και Τσάβι διαμόρφωσαν το τελικό 0-3, όμως το παιχνίδι πέρασε στην ιστορία ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποτελώντας μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία του Πανιώνιου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Γιαννόπουλος, Τζουλιάνο, Κόντης, Σμίλιανιτς, Τζιωρτζόπουλος, Ραγκουέλ, Μαγέφσκι, Κλίμεκ, Πίνο, Βλτσεκ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ρουστού, Πουγιόλ, Φαν Μπρόνκχορστ, Γκαμπριέλ Γκαρσία, Λουίς Γκαρσία, Κοκού, Τσάβι, Σαβιόλα, Ροναλντίνιο, Μαρκές, Κουαρέσμα

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα