Όταν το Μπερναμπέου «καλωσόριζε» τον Ράμος (pics & vid)

Όταν το Μπερναμπέου «καλωσόριζε» τον Ράμος (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν το Μπερναμπέου «καλωσόριζε» τον Ράμος (pics & vid)

bet365

Μαδριλένικα… «γενέθλια» γιορτάζει σήμερα ο Σέρχιο Ράμος, που σαν σήμερα πριν 13 χρόνια έπαιξε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Ρεάλ, απέναντι στη Θέλτα, πριν καθιερωθεί ως αρχηγός και ηγέτης της.

Πορτογαλία – Ισπανία με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ήταν το μεγάλο ταλέντο του ισπανικού ποδοσφαίρου και ο λόγος που οι «μερέγχες» έβγαλαν από τα ταμεία τους 27 εκατ. ευρώ το 2005 για να τον κάνουν δικό τους. Ο 19χρονος ακόμα Ράμος είχε δειξει την κλάση του στη Σεβίλλη κι ετοιμαζόταν να την αφήσει, για να μεγαλουργήσει στο Μπερναμπέου.

Για πρώτη φορά έπαιξε ως αλλαγή στην ήττα από τη Θέλτα στη Μαδρίτη (2-3), στις 10 Σεπτεμβρίου 2005. Τότε ήταν που πρωτοπάτησε το χορτάρι του γηπέδου που έμελλε να γίνει «σπίτι» του. Έκτοτε η τροπαιοθήκη του, οι αριθμοί και τα κατορθώματά του με τα λευκά μιλούν από μόνα τους. Τέσσερα Champions League, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία ευρωπαϊκά Super Cups, τέσσερα πρωταθλήματα, δυο Κύπελλα, τρία ισπανικά Super Cups κοσμίζουν το παλμαρέ του, ενώ ο ίδιος έχει γίνει συνώνυμο της «βασίλισσας», με τα καλά του και τα κακά του.

Σε 586 παιχνίδια με τη φανέλα της, έχει γίνει ο μόνος αμυντικός που έχει σκοράρει σε 14 σεζόν στη La Liga, την ώρα που με 24 κόκκινες κάρτες κατέχει το ρεκόρ μεταξύ όλων των παικτών της ιστορίας της!

Συνολικά πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ και στα 32 του σήμερα είναι ο στυλοβάτης σε μια ομάδα που αλλάζει συχνά, αλλά ανέκαθεν διατηρούσε τις σημαίες στον ιστό της. Ο Ράμος, με 76 γκολ, 37 ασίστ και την ηγετική του παρουσία στο κέντρο της άμυνας της Ρεάλ, είναι μια απ’ αυτές. Στο πρώτο του παιχνίδι με την ομάδα του έχασε, όμως τελικά έμαθε να είναι νικητής.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα