Σαν σήμερα: Ο Μόντριτς υπογράφει στη Ρεάλ Μαδρίτης (pics & vid)

Σαν σήμερα: Ο Μόντριτς υπογράφει στη Ρεάλ Μαδρίτης (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν σήμερα: Ο Μόντριτς υπογράφει στη Ρεάλ Μαδρίτης (pics & vid)

bet365

Το ημερολόγιο έγραφε 27 Αυγούστου 2012 όταν ο Λούκα Μόντριτς φωτογραφιζόταν με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, έκανε τα πρώτα «γκελάκια» στο Μπερναμπέου κι ετοιμαζόταν, ακόμη κι αν δεν το γνώριζε, για μια καριέρα γεμάτη κατακτήσεις κι αναγνώριση στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τις εξετάσεις του στο κορυφαίο επίπεδο τις είχε περάσει. Μετά από τέσσερις σεζόν στην Τότεναμ, αυτός ο αντιεμπορικός, όσο και... υπεράνω υποψίας μπαλαδόρος είχει πείσει πως είναι έτοιμος για την εκτίναξη στην καριέρα του. Με 160 συμμετοχές, 17 γκολ και 27 ασίστ, παρουσία σε μεγάλα παιχνίδια, αλλά και στο Champions League, έπρεπε μόνο να αποδείξει πως όλα ήταν το πρελούδιο ενός «παραμυθιού».

Σαν σήμερα πριν έξι χρόνια και λίγες μέρες πριν κλείσει τα 26 του, έγινε ο λόγος για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε 30 εκατομμύρια για να τον ντύσει στα λευκά. Σήμερα το ποσό θεωρείται «αστείο», τόσο για το μέτρο που έχει πια χαθεί στις μεταγραφές, όσο και για όσα έχει προσφέρει ο Κροάτης μέχρι σήμερα στους «μερένγχες».

Οι φωτογραφίες με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και η παρουσίαση μπροστά σε περιορισμένης έκτασης κοινό στο Μπερναμπέου δεν προϊδέαζαν όσες δόξες θα κατακτούσε στην πορεία του στη Μαδρίτη. Τέσσερα Champions League, τρία εκ των οποίων συνεχόμενα, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Κύπελλο, δυο Σούπερ Καπ, τρία ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 259 παιχνίδια, 13 γκολ, 39 ασίστ. Ο καχεκτικός Κροάτης από το Ζαντάρ έκανε πάταγο κανονικό.

Αποτελώντας ένα από τα πρώτα «βιολιά» στις υπηρεσίες του εκάστοτε προπονητή (Μουρίνιο, Αντσελότι, Μπενίτεθ, Ζιντάν), με πληθωρική παρουσία στο κέντρο, σε άμυνα κι επίθεση, με μυαλό και καρδιά, με τεχνική και πείσμα, ο Μόντριτς συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χαφ στον κόσμο. Δεδομένων όσων πέτυχε στη Ρεάλ και σε όσα πανηγύρισε η «βασίλισσα» (και) χάρη σ' αυτόν, η σημερινή μέρα ίσως είναι λόγος... γιορτής στα περίχωρα του Μπερναμπέου!

Θυμηθείτε τις κορυφαίες του στιγμές με τη φανέλα της:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα