Το πρώτο βράδυ του Λουτσέσκου στην Τούμπα!

Το πρώτο βράδυ του Λουτσέσκου στην Τούμπα!

Το πρώτο βράδυ του Λουτσέσκου στην Τούμπα!

bet365

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, απέναντι στην Εστερσουντ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε για πρώτη φορά οδηγίες σε αγώνα του ΠΑΟΚ. Η συνέχεια ήταν άκρως εντυπωσιακή και πειστική για τον 49χρονο Ρουμάνο τεχνικό.

Σημειώθηκε γκολ με πέναλτι στον αγώνα Ρεμς - Λυών; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ολα όσα πιστώνονται στον Ραζβάν Λουτσέσκου, σ’ αυτόν τον πρώτο χρόνο παρουσίας στον πάγκο του ΠΑΟΚ, δεν είναι απλά στοιχεία και αριθμοί. Κι αν μέσα σ’ αυτές τις 365 ημέρες ο Ιβάν Σαββίδης εκτόξευσε την χρηματιστηριακή αξία των «ασπρόμαυρων», με πολλές και ακριβές μεταγραφές, έχει αποδειχθεί πολλάκις φορές στο παρελθόν πως αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Το μεγαλύτερο «παράσημο» για τον 49χρονο τεχνικό είναι πως μέσα από τη δουλειά του και το έργο του κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να πείσει την ιδιοκτησία της ομάδας να κάνει υπομονή. Ο Ιβάν Σαββίδης πείστηκε αφού πρώτα είδε τα δείγματα γραφής του Λουτσέσκου γι’ αυτό και η ομάδα κατόρθωσε να βρει μια ταυτότητα, έναν κορμό, να γίνει μια οικογένεια, μια γροθιά, ένα γκρουπ στο οποίο δύσκολα μπορείς να μπεις και να κάνεις το δικό σου…

Εκείνο το βράδυ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Εστερσουντ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Λουτσέσκου να μη προλαβαίνει να αλλάξει και πολλά στην ομάδα, όντως μόλις μια εβδομάδα στο τιμόνι της. Οι Σουηδοί προηγήθηκαν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νούρι (22’), ο «Δικέφαλος» απάντησε με την κεφαλιά του Μάτος (38’) και δύο γκολ του Πρίγιοβιτς στο τελευταίο τέταρτο (77’, 88’) έδειχναν ότι έχει «κλειδώσει» η πρόκριση στους ομίλους.

Όμως, στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός ομίλων στο πρώτο δύσκολο βράδυ του Ρουμάνου τεχνικού, που συνολικά μετράει 45 αγώνες στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με απολογισμό: 35 νίκες, 5 ισοπαλίες, 5 ήττες (οι δύο βάσει δικαστικών αποφάσεων) στις πρώτες 365 μέρες στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Ο Κλάους…

Από όσους είχαν αγωνιστεί στο ντεμπούτο του Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζουν στην ομάδα οι: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάχοφ, Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς. Αντίθετα έχουν αποχωρήσει οι: Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάμπος, Ενρίκε, Μακ και ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος σ’ αυτή την αναμέτρηση (μπήκε αλλαγή στο 80ο λεπτό αντί του Μακ) αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα του ΠΑΟΚ.

…κι ο Πέλκας!

Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από τις πρώτες δηλώσεις του Ρουμάνου προπονητή, αμέσως μετά το ντεμπούτο του, ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του Δημήτρη Πέλκα για την οποία δικαιώθηκε με την εκπληκτική αγωνιστική μεταμόρφωση του Ελληνα μεσοεπιθετικού. Είχε ερωτηθεί ο Λουτσέσκου για τις επιλογές του στο χώρο της μεσαίας γραμμής και είχε απαντήσει:

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτή τη θέση, όλοι υπολογίζονται, όσοι είναι εδώ θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Ο Πέλκας μου έδειξε στην προπόνηση ότι μπορεί να παίξει. Με την ταχύτητα του και με τη δυνατότητα του να βγαίνει στο χώρο, μπορεί να δώσει πάρα πολλές λύσεις. Ο κάθε παίκτης έχει τη δική του ποιότητα και πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε. Μία ομάδα πρέπει να έχει ένα στυλ και να μπορεί να το αλλάξει ανάλογα με τους παίκτες που θα βρίσκονται στο γήπεδο».

Είπε και κάτι ακόμη ο Ρουμάνος εκείνο το βράδυ, κάτι που στην πορεία του χρόνου επιβεβαιώθηκε μέσα από την εικόνα του ΠΑΟΚ εντός γηπέδου. «Θέλω οι παίκτες να γίνουν πιο επιθετικοί όταν δεν έχουν την μπάλα, να έχουμε περισσότερη συνοχή. Θέλω καλύτερες αξιολογήσεις στο παιχνίδι όταν έχουμε την μπάλα. Αλλά όλα αυτά θα έρθουν μέρα με τη μέρα, μέσα από τη δουλειά. Χρειαζόμαστε να έχουμε κι άλλους παράγοντες μαζί μας, όσο δουλεύουμε η αυτοπεποίθηση όλων μεγαλώνει», είχε πει.

Κάτι που έγινε πράξη…

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα