Σαν σήμερα: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ! (pics & vid)

Σαν σήμερα: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ! (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν σήμερα: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ! (pics & vid)

bet365

Το ημερολόγιο έγραφε 12 Αυγούστου 2003 όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρουσίαζε περιχαρής το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που άκουγε στο όνομα «Κριστιάνο Ρονάλντο» κι επρόκειτο να κατακτήσει την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

12.24 εκατομμύρια λίρες για έναν 18χρονο άγνωστο Πορτογάλο, για τις αρχές ακόμα και των ‘00s θεωρούνταν υπερβολή. Ο Ρονάλντο επρόκειτο να γίνει ο πιο ακριβός έφηβος του κόσμου, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Έχοντας κλέψει την καρδιά του Φέργκιουσον από ένα καλοκαιρινό φιλικό Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1, ο Σκωτσέζος έδωσε εντολή να φορέσει τη φανέλα με τον κόκκινο διάβολο, όπερ και εγένετο.

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Στις 12 Αυγούστου 2003, σαν σήμερα, πριν 15 χρόνια, η Premier League θα καλοσώριζε έναν παίκτη που θα άλλαζε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ατομικά ρεκόρ και τις επιδόσεις των παικτών, ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Φέργκιουσον τον υποδέχθηκε με τα καλύτερα λόγια: «Είναι τρομερά ταλαντούχος, έχει δυο πόδια και μπορεί να παίξει οπουδήποτε στην επίθεση». Για άλλη μια φορά, ο «παππούς» είχε κάνει διάνα.

Ο Ρονάλντο πήρε το «7», που είχε μείνει χωρίς κάτοχο, μετά τη μεταγραφή του Μπέκαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης νωρίτερα το ίδιο καλοκαίρι και όπως αποδείχθηκε, ο «διάδοχος» δεν θα μπορούσε να είναι ικανότερος.

Απευθείας ο… μέλλων «CR7» έκανε θραύση με τα χρώματα της Γιουνάιτεντ, πετυχαίνοντας 50 γκολ στις πρώτες τέσσερις σεζόν στο Μάντσεστερ και φτάνοντας τα 42 το 2007/08, όταν κατέκτησε και το πρώτο Champions League της καριέρας του. Στο Ολντ Τράφορντ έβαλε τις βάσεις για ό,τι έχει γίνει σήμερα, δηλαδή εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, στην κορυφή της λίστας ή πολύ κοντά σε αυτή…

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα