Σαν σήμερα: «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» και η Πατουλίδου στην κορυφή (pics & vids)

Gazzetta team
Σαν σήμερα: «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» και η Πατουλίδου στην κορυφή (pics & vids)

bet365

Πέρασαν 26 χρόνια από τη μεγάλη νίκη της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, όπου φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ εμπόδια και φώναξε την περίφημη ατάκα, με την οποία συνδέεται μέχρι σήμερα.

Σε ηλικία 27 ετών κι έτοιμη για τη δεύτερη ολυμπιακή της συμμετοχή, η Ελληνίδα αθλήτρια ταξίδευε στην Ισπανία έτοιμη για κάτι καλό.

Τελικά, αυτό αποδείχθηκε πως θα ήταν το… καλύτερο, αφού έγινε η πρώτη που με τα ελληνικά χρώματα προκρίθηκε σε τελικό της διοργάνωσης κι εκεί επικράτησε των φαβορί, τερματίζοντας γρηγορότερα απ’ όλες τις ανταγωνίστριές της στα 100μ μετ’ εμποδίων.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Με νέο πανελλήνιο ρεκόρ το τρομερό 12.64’’ η Πατουλίδου κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στον στίβο μετά το 1912 και τον Τσικλητήρα, που είχε πάρει την πρώτη θέση στο μήκος άνευ φοράς στη Στοκχόλμη.

Γεμάτη χαρά, η Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε στην κάμερα, όπου είπε την περίφημη κι αξέχαστη ως σήμερα ατάκα «για την Ελλάδα ρε γαμώτο»:

«Έχω τρελαθεί. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Απλά μπήκα στον τελικό και το που σκέφτηκα ήταν ότι "Για την Ελλάδα θα τρέξω και για κανέναν άλλο". Όλα για την Ελλάδα, αξίζει να κάνει κάποιος τα πάντα για αυτήν. Πέτυχα αυτό που κανείς δεν πίστευε, πλην δύο - τριών ανθρώπων. Έλεγα στον εαυτό μου πριν τον τελικό ότι μπορώ να πάρω το χάλκινο μετάλλιο και τελικά πάλεψα και πήρα το χρυσό. Όταν ήρθα στη Βαρκελώνη, βρήκα τους Έλληνες αθλητές με πεσμένο ηθικό, ίσως από την ατυχία του Παπακώστα. Κανείς δεν μου έδωσε σημασία και αυτό με πείσμωσε τρομερά. Νομίζω ότι έκανα τη κούρσα της ζωής μου. Στις προπονήσεις έτρεχα συχνά κοντά στο 12.70 αλλά στους αγώνες δεν μου έβγαινε η επίδοση. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Τώρα τι να πω, έχω τρελαθεί».

Η κατάταξη:

Πατουλίδου (Ελλάδα) 12.64

Μάρτιν (ΗΠΑ) 12.69

Ντόνκοβα (Βουλγαρία) 12.70

Τόλμπερτ (ΗΠΑ) 12.75

Ντίβερς (ΗΠΑ) 12.75

Λόπες (Κούβα) 12.87

Κολοβάνοβα (Ενωμένη ομάδα) 13.01

Ανταμς (Κούβα) 13.57

 

Τελευταία Νέα