Όταν ο... clutch Κερ χάριζε το πρωτάθλημα στους Μπουλς! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Όταν ο... clutch Κερ χάριζε το πρωτάθλημα στους Μπουλς! (pics & vids)

bet365

Σαν σήμερα στις 13 Ιουνίου του 1997 ο Στιβ Κερ σκότωνε τους Τζαζ στο Game 6 των τελικών μετά από ασίστ του Μάικλ Τζόρνταν και χάριζε το πρωτάθλημα στους Μπουλς.

Μπορεί πλέον να βρίσκεται στους πάγκους των Ουόριορς και να πανηγυρίζει πρωταθλήματα, όμως πριν χρόνια ο Στιβ Κερ έπαιζε μπάσκετ στους Μπουλς και σήκωνε κούπες παρέα με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Σαν σήμερα στις 13 Ιούνη του 1997, ο Στιβ Κερ χάριζε στους Μπουλς το πρωτάθλημα στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του ως παίκτης.

Οι «ταύροι» ήταν μπροστά με 3-2 στη σειρά τελικών με τους Τζαζ και το Game 6 γινόταν μέσα στο Σικάγο.

To σκορ ήταν ισόπαλο (86-86) και η επίθεση άνηκε στους Μπουλς. Ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή, πάσαρε στον Στιβ Κέρ, ο οποίος σκόραρε από την κορυφή της ρακέτας για το 88-86, 5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Οι Τζαζ είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν ή ακόμα να περάσουν και μπροστά με τρίποντο, αλλά έκαναν λάθος στην επαναφορά, με τον Τόνι Κούκοτς να κλέβει και να γράφει το 90-86.

Ο Κέρ είχε... σκοτώσει την Γιούτα, χαρίζοντας στους Μπουλς το 5o πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα