Σαν σήμερα: Η «γλυκιά» ήττα από τη Ρωσία στο EURO 2004 (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν σήμερα: Η «γλυκιά» ήττα από τη Ρωσία στο EURO 2004 (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τον αγώνα απέναντι στους Ρώσους για το EURO 2004, που δεν έδωσε βαθμούς στην Ελλάδα, αλλά της χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά!

Ο θρίαμβος της πρεμιέρας απέναντι στους διοργανωτές Πορτογάλους και η απίθανη ισοπαλία απέναντι στην Ισπανία είχαν φέρει τη «γαλανόλευκη» μπροστά σε μια υπερβατική πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης. Άλλο που στη συνέχεια όλα αυτά έμοιαζαν απλά ως η αρχή…

Για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, στις 20 Ιουνίου, στο Φάρο της Πορτογαλίας, αντίπαλος της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ ήταν η Ρωσία, που ήθελε τη νίκη για να ελπίζει. Μόλις στο 2’ ο Κιριτσένκο έκανε το 1-0, ενώ ο Μπουλίκιν (17’) νωρίς-νωρίς «στρίμωξε» την Εθνική στον τοίχο.

Την ίδια ώρα, η Ισπανία (5β) και η Πορτογαλία (4β) ήταν ισόπαλες και η Ελλάδα χρειαζόταν αποτέλεσμα για να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Ωστόσο αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητο! Η ομάδα του Σκολάρι επικράτησε με 1-0, άφησε τους «φούριας ρόχας» ισόβαθμους με την Εθνική και μειονεκτούντες απέναντί της και το γκολ του Βρύζα (44’), με το οποίο διαμορφώθηκε το 2-1, δεν είχε πια καμία σημασία!

Η λήξη έφερε τους πρώτους πανηγυρισμούς και τις πρώτες… απαντήσεις: «Μερικοί Γερμανοί δημοσιογράφοι έλεγαν παλαιότερα ότι μπορώ να δουλέψω μόνο στη Βέρντερ. Απέδειξα ότι μπορώ να δουλέψω παντού!», είπε ο Οτο Ρεχάγκελ απευθυνόμενος σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους, που ζούσε το δικό του «όνειρο»! Μια ολόκληρη χώρα παραληρούσε και περίμενε το επόμενο «θαύμα», που δεν θα αργούσε…

Ρωσία (Γκεόργκι Γιάρτσεφ): Μαλαφέεφ, Ραντίμοφ, Καριάκα (46΄ Σίτσεφ), Γκούσεφ, Μπουλίκιν (46΄ Σέμσοφ), Σαρόνοφ (56΄ Σένικοφ, Ανιούκοφ, Αλένιτσεφ, Εβσέεφ, Κιριτσένκο, Μπουγκάγιεφ.

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης-Σεϊταρίδης, Βενετίδης (89΄ Φύσσας), Δέλλας, Μπασινάς (42΄ Τσιάρτας), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Βρύζας, Καψής, Κατσουράνης, Παπαδόπουλος (69΄ Νικολαϊδης).

Θυμηθείτε τις στιγμές:

 

Τελευταία Νέα