Το σόου του «MSN» της Μπαρτσελόνα και το Champions League κόντρα στη Γιουβέντους (pics & vid)

Το σόου του «MSN» της Μπαρτσελόνα και το Champions League κόντρα στη Γιουβέντους (pics & vid)

bet365

Το ημερολόγιο έγραφε 6 Ιουνίου 2015 όταν η Μπαρτσελόνα επικρατούσε της Γιουβέντους στον τελικό Champions League στο Βερολίνο, με τους Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ να κάνουν ό,τι θέλουν στην άμυνα των Τορινέζων και να φτάνουν θριαμβευτικά στην πέμπτη και τελευταία μέχρι σήμερα »κούπα» τους στον θεσμό.

Ως τον Δεκέμβριο του 2014, τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για τους Καταλανούς. Ορθότερα, ο Μέσι και ο Λουίς Ενρίκε δεν τα έβρισκαν ούτε στο τι… μέρα είναι και ο οργανισμός ανέπνεε υπό τη στηθάγχη της κόντρας των δυο τους. Κάπου εκεί, η ψυχραιμία επικράτησε σε όλα τα μέτωπα, με τον super-star της ομάδας να δέχεται κάποια πράγματα, τον προπονητή του να αντιλαμβάνεται πως χωρίς εκείνον δεν θα καταφέρει τίποτα. Έτσι, το «μπλαουγκράνα» τρένο ανέβηκε στις ράγες, κατέβασε ταχύτητα και δεν σταμάτησε πουθενά!

Μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, στις 6 Ιουνίου 2015 το Βερολίνο αποτελούσε πεδίο δόξης λαμπρό για τη Μπαρτσελόνα, ώστε να σηκώσει το Champions League και να:

  • μπει στο «κλαμπ» των ομάδων με 5 κατακτήσεις (Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ)
  • γίνει η μοναδική με δυο τρεμπλ
  • πάρει διψήφιο αριθμό τερμάτων από δυο παίκτες (Μέσι-Νεϊμάρ 10), η πρώτη ομάδα με σχετικό ρεκόρ
  • να αποχαιρετίσει ιδανικά τον Τσάβι, έφευγε απο την ομάδα μετά από 151 συμμετοχές στον θεσμό.

Το σκορ άνοιξε από πολύ νωρίς ο Ράκιτιτς, με το 4ο ταχύτερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Μοράτα «μετέφρασε» την πίεση της Γιουβέντους σε ισοφάριση στο 55’, αλλά αυτή ήταν η τελευταία αντίδραση πριν υποκύψει στην ανωτερότητα των Καταλανών.

Ο Σουάρες σκόραρε στο 67’ για το 1-2, κόντρα στη ροή του αγώνα και «σκοτώνοντας» τους «μπιανκονέρι». Το γκολ του Νεϊμάρ στις καθυστερήσεις (97’) χάρισε και τυπικά το Champions League στη Μπαρτσελόνα, σε μια φανταστική σεζόν στην ιστορία του συλλόγου.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά (89' Κομάν), Πίρλο, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Βιδάλ (79' Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (85' Γιορέντε).

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Αλβες, Αλμπα, Μασεράνο, Πικέ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (91' Ματιέ), Ινιέστα (78' Ινιέστα), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες (96' Πέδρο).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα