Όταν ο Τζόρνταν παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου rookie (vids)

Όταν ο Τζόρνταν παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου rookie (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 33 χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν είχε παραλάβει το βραβείο του καλύτερου rookie στο ΝΒΑ έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς.

Στις 17 Μαΐου 1985 ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν εκείνος που είχε... αφήσει πίσω του παίκτες όπως ο Χακίμ Ολάζουουν ή ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, «καπαρώνοντας» το βραβείο του καλύτερου rookie της χρονιάς.

Ο «Air» είχε οδηγήσει τους «Ταύρους» στα playoffs με ρεκόρ 38-44 ωστόσο είχαν αποκλειστεί στον πρώτο γύρο από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Παρόλα αυτά, ο μετέπειτα καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών ήταν ο καλύτερος νεοφερμένος παίκτης του ΝΒΑ κατά τη διάρκεια της regular season.

Είχε αγωνιστεί και στα 82 ματς της σεζόν και είχε μετρήσει κατά μέσο όρο 28,2 πόντους, 6,5 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ, 2,4 κλεψίματα και 0,8 τάπες ανά 38,3 λεπτά συμμετοχής.

«Το βραβείο είναι πολύ ωραίο και με τιμάει αλλά πρέπει αν βγούμε στο παρκέ και να πετύχουμε ως ομάδα...» είχε πει ο Τζόρνταν, ο οποίος είχε βάλει από τότε για μια καριέρα που θα ζήλευαν όλοι οι μπασκετμπολίστες του κόσμου...

 

NBA Τελευταία Νέα