Το «μπλαουγκράνα» Champions League στο Παρίσι

Το «μπλαουγκράνα» Champions League στο Παρίσι

bet365

Συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τον τελικό του Champions League στο Παρίσι το 2006, όταν η Άρσεναλ έμεινε με 10 παίκτες απέναντι στη Μπαρτσελόνα, πήρε το προβάδισμα με τον Κάμπελ, αλλά οι Καταλανοί έκαναν την ανατροπή και κατέκτησαν τη δεύτερη κούπα τους στο θεσμό.

Ο τελικός είχε φαβορί και αουτσάιντερ πριν ξεκινήσει. Από τη μία η Μπαρτσελόνα που κινούταν στον «αστερισμό» του εκπληκτικού Ροναλντίνιο, του Ετό και του Ντέκο κι απ' την άλλη η πρωτάρα σε τελικούς Άρσεναλ, που πάντως με «οδηγό» τον εκπληκτικό Τιερί Ανρί των 33 γκολ στη σεζόν και την ποιότητα των Φάμπρεγας, Πιρές και Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε τις δικές της πιθανότητες στο «Σαν Ντενίς» του Παρισίου.

Το μεγάλο παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Άρσεναλ, που είδε τον Λέμαν να δέχεται απευθείας κόκκινη, την πρώτη σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, μόλις στο 18’, αναγκάζοντας τον Βενγκέρ να αλλάξει τα πλάνα του. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει προβάδισμα με κεφαλιά του Σολ Κάμπελ στο 37’ και να προσπαθεί ηρωικά να διατηρήσει το σκορ έως το τέλος.

Η Μπαρτσελόνα έκανε διαρκώς επιθέσεις έκτοτε, δίχως επιτυχία έως το 76’. Τότε ο Χένρικ Λάρσον, που είχε μπει αλλαγή στον αγώνα, κατάφερε να «ανοίξει» την άμυνα των Λονδρέζων, πασάροντας στον Ετό που με πλασέ έκανε το 1-1. Η Άρσεναλ απογοητεύτηκε απ’ την εξέλιξη και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα είδε τις όποιες ελπίδες της να κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» να εξανεμίζονται. Πάλι ο Λάρσον σε ρόλο δημιουργού έδωσε τη μπάλα στον Μπελέτι, που από πλάγια νίκησε τον Αλμούνια και γονάτισε στο γκαζόν, κλαίγοντας από χαρά για το 2-1.

Το τελευταίο σφύριγμα του Χάουγκε βρήκε τους «μπλαουγκράνα» να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του βαρύτιμού τροπαίου, που ο αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ σήκωσε στον «ουρανό» του Παρισίου, επισφραγίζοντας μια εκπληκτική σεζόν για τη Μπαρτσελόνα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα