Όταν ο Πρίντεζης «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Όταν ο Πρίντεζης «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα! (pics & vids)
Ο Γιώργος Πρίντεζης σαν σήμερα το 2015 έβαλε το μεγαλύτερο τρίποντο της καριέρας του κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έστειλε τον Ολυμπιακό σε ακόμα ένα Final 4, βάζοντας φωτιά στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει οπαδούς και αντιπάλους τα τελευταία χρόνια ότι καταφέρνει να το καταφέρνει με... κρότο και λάμψη. Ακόμα μια τέτοια στιγμή βίωσαν όλοι στον Ολυμπιακό στα playoffs του 2015.

Ακόμα μια ιστορική στιγμή έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Φάληρο στις 23/4/2015 όταν ο 4ος αγώνας της σειράς των playoffs με την Μπαρτσελόνα πήρε διαστάσεις θριάμβου, χάρη στον «Άγιο Γεώργιο» τον Πρίντεζη.

Ο Ολυμπιακός μετά την αποτυχία της προηγούμενης σεζόν και τον αποκλεισμό από την Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs, είχε ακόμα μια... ισπανική πρόκληση μπροστά του, αυτή την φορά της Μπαρτσελόνα.

Το μειονέκτημα έδρας είχε χαθεί και έπρεπε να πάρει μια νίκη μέσα στην Βαρκελώνη, για να αλλάξει τα δεδομένα. Ο πρώτος αγώνας της σειράς πήγε χειρότερα από εφιάλτη, αφού το τελικό 73 – 57 των Ισπανών έκανε ακόμα πιο δύσκολη την συνέχεια. Για ακόμα μια φορά όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 2ο ματς της σειράς πήραν την νίκη με 63 – 76 και η δουλειά είχε γίνει. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να πάρουν τα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ και να είναι εκείνοι που θα πανηγύριζαν την πρόκριση.

Με κόπο και προσπάθεια αυτό έγινε πράξη στο πρώτο ματς στην Ελλάδα, αφού η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε δύσκολη νίκη με 73 – 71 και είχε κάνει την μισή δουλειά.

Ήταν 23 Απριλίου του 2015, μέσα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός ήθελε να τελειώσει την σειρά και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final 4 στην Μάδριτη. Το ματς για ακόμα μια φορά ήταν θρίλερ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Ο Σπανούλης ήταν εκείνος που είχε κρατήσει τον Ολυμπιακό μέσα στο ματς με 17 πόντους, αλλά το τέλος είχε πάνω του το όνομα του Γιώργου Πρίντεζη.

Η χαμένη βολή του Ναβάρο, μετά από φάουλ του Μάντζαρη, έδωσε ανάσα σε όλο το ΣΕΦ και το ματς ήταν στο 68 – 68 με 5.2 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος.

Ο Ολυμπιακός επανέφερε, ο Σπανούλης κλείστηκε, μοίρασε στον Σλούκα και εκείνος βρήκε τον Πρίντεζη μόνο του για να γράψει το τελικό 71 – 68 με τρίποντο at the buzzer.

O Άγιος Γεώργιος Πρίντεζης είχε κάνει πάλι το θαύμα του και είχε βάλει φωτιά στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να γιορτάζει ακόμα μια συμμετοχή σε Final 4.

Ακόμα μια ιστορική στιγμή γράφτηκε από το χέρι του «Πριντ», για να μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.