Η «καταστροφή» της Μίλαν στο Ριαθόρ

Δημήτρης Ρούσσος
Η «καταστροφή» της Μίλαν στο Ριαθόρ

bet365

Πέρασαν 14 χρόνια από την ιστορική ρεβάνς της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με τη Μίλαν στην Ισπανία, όπου οι Γαλιθιάνοι «σόκαραν» την ποδοσφαιρική Ευρώπη και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Champions League.

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των «αστεριών», ένα παιχνίδι που ακόμα μνημονεύεται και θυμίζει τι συμβαίνει, όταν υπάρχει πίστη στο «θαύμα».

Το 4-1 της Μίλαν του Κάρλο Αντσελότι επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League είχε καταστήσει τους «ροσονέρι» ξεκάαρο φαβορί για την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης, με τους Ισπανούς να καλούνται να κάνουν κάτι που ελάχιστοι πίστευαν πως μπορούσε να συμβεί.

Αρκούσε βέβαια που το πίστεψαν οι παίκτες του Χαβιέ Ιρουρέτα! Στη ρεβάνς, στις 7 Απριλίου 2004, το Ριαθόρ… κατηφόριζε επικίνδυνα και οι παίκτες της Ντεπόρ έδωσαν αληθινή παράσταση! Παντιάνι (4’), Βαλερόν (35’), Λούκε (44’) και Φραν (76’) έγραψαν τα ονόματά τους στο φωτεινό ταμπλό, κάνοντας τους 33.000 οπαδούς της να παραληρούν, αφού έβλεπαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης ανίκανη να κοντράρει την ομάδα τους!

Έτσι, οι Γαλιθιάνοι βρέθηκαν στα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από την μετέπειται νικήτρια του θεσμού Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο.

Οι συνθέσεις της ιστορικής βραδιάς:

Λα Κορούνια (Ιρουρέτα): Μολίνα, Πάμπλο, Ρομέρο, Ναϊμπέτ, Αντράντε, Σίλβα, Σέρχιο (87’ Ντούσερ), Βίκτορ, Λούκε (65’ Φραν), Βαλερόν (90’ Τζαλμίνια), Παντιάνι

Μίλαν (Αντσελότι): Ντίντα, Καφού, Πανκάρο (77’ Ρούι Κόστα), Νέστα, Μαλντίνι, Πίρλο (58’ Σερτζίνιο), Ζέεντορφ, Γκατούζο, Κακά, Τόμασον (67’ Ιντζάγκι), Σεβτσένκο

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα