Η 4άρα της ΑΕΚ στον Ολυμπιακό και τα… δάχτυλα του Ριβάλντο!

Δημήτρης Ρούσσος
Η 4άρα της ΑΕΚ στον Ολυμπιακό και τα… δάχτυλα του Ριβάλντο!

bet365

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ημέρα που το ΟΑΚΑ σχεδόν γέμισε, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό και τον ισοπέδωσε με 4-0, σε μια σεζόν με τον Ριβάλντο στα «κιτρινόμαυρα» και τον Βάλνερ του Απόλλωνα Καλαμαριάς να κρίνει τον τίτλο!

Λένε πως ο χρόνος περνάει σαν «νερό», όμως από τις 30 Μαρτίου 2008, όπου η Ένωση, με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της, κατήγαγε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, εις βάρος των «μισητών» ερυθρόλευκων, φαίνεται σαν να έχουν περάσει… αιώνες! Από την εποχή Νικολαΐδη στη διοικητική ανυποληψία, από τη Superleague στη Football League 2, από τη μια «ανάσα» από τον τίτλο, ξανά έτοιμη να πιάσει την κούπα του πρωταθλητή στα χέρια της.

Οι πρωταγωνιστές εκείνης της μεγάλης νίκης πάντως, ο Μπλάνκο, ο Λυμπερόπουλος, ο Μάχο, ο Δέλλας, ο Ζήκος, ο Γεωργέας και φυσικά ο Ριβάλντο, είναι ακόμα οικείες φυσιογνωμίες στους Ενωσίτες. Είναι εξάλλου η τελευταία ομάδα που διεκδίκησε με αξιώσεις το πρωτάθλημα, σε μια σεζόν άκρως… ελληνική, που είχε τα πάντα.

Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στην Καλαμαριά από τον Απόλλωνα, αλλά η αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ είχε «σημαδέψει» την εξέλιξη της κούρσας έκτοτε. Τελικά, οι Πειραιώτες πήραν τους τρεις βαθμούς από την υπόθεση, αλλά ο τρόπος με τον οποίον εκτιλύχθηκε και η τελική δικαστική απόφαση ρίζωσε στις τάξεις της ΑΕΚ το αίσθημα της αδικίας.

Εκτός αυτού, το ντέρμπι της 30ης Μαρτίου για την 27η αγωνιστική είχε και βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «κονταροχτυπιόνταν» για την κορυφή, με την ΑΕΚ να ακολουθεί. Έτσι, για τους «κιτρινόμαυρους» αποτελούσε παιχνίδι… do-or-die, ενώ και για λόγους εντυπώσεων, μετά απ’ όσα είχαν προηγηθεί, είχε τεράστια σημασία.

Ο Μπλάνκο (10’) και ο Εντίνιο (12’) έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τον θρίαμβο, με την ΑΕΚ να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο και τους παίκτες του Πεπ Σεγούρα να… παραπατούν. Ο Λυμπερόπουλος (30’) διατήρησε… αναμμένη τη φωτιά στο ΟΑΚΑ, ενώ το χαμένο πέναλτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 48’ έδειξε τη μοίρα των Πειραιωτών στο παιχνίδι. Ο Καφές (57’) έκλεισε το σκορ κι έδωσε το σύνθημα για πανηγυρισμούς!

Απ’ αυτούς, ξεχώρισαν τα 4 δάχτυλα του πικραμένου Ριβάλντο, μεγάλου πρωταγωνιστή στο παιχνίδι με 2 ασίστ, που το προηγούμενο καλοκαίρι αναγκάστηκε να φύγει από τον Ολυμπιακό, μετά από απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη! Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, ο Βραζιλιάνος έπαιρνε την εκδίκησή του!

Με τη νίκη αυτή, η ΑΕΚ βρέθηκε δύο βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους» και έναν πίσω από τον Παναθηναϊκό, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, το οποίο πάντως τελικά κατέληξε στο Λιμάνι.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Γεωργέας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Καφές, Εντίνιο (82' Ράμος), Ριβάλντο, Μπλάνκο (72' Κονέ), Λυμπερόπουλος (89' Παυλής).

Ολυμπιακός (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Αντζας, Στολτίδης, Γκαλέτι, Λεντέσμα (67' Σίσιτς), Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι (77' Κωνσταντίνου), Τζόρτζεβιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα