H ιστορική ντρίπλα του Άιβερσον στον Τζόρνταν! (vids)

Αντωνία Σπανού
H ιστορική ντρίπλα του Άιβερσον στον Τζόρνταν! (vids)

bet365

Ήταν 12 Μαρτίου του 1997 όταν ο Άλεν Άιβερσον αποφάσισε να ντριμπλάρει τον Μάικλ Τζόρνταν και μαζί να γράψει μια στιγμή μοναδικής πανέμορφης ιστορίας.

Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι με αξεπέραστο Live Στοίχημα! (21+)

«Πρέπει να ευχαριστήσω τον Μάικλ Τζόρνταν που μου έδωσε όραμα. Χωρίς αυτό, δεν θα τα είχα καταφέρει. Με έκανε να θέλω να παίξω μπάσκετ».

Είναι γνωστό ότι ο Άλεν Άιβερσον μπήκε στα... καθαρά μονοπάτια του ΝΒΑ για να τα... βρομίσει. Έφερε μαζί με το απίστευτο ταλέντο του, έπαρση, τατουάζ, ύφος και τα άπλωσε στο παρκέ σε μια επίδειξη θράσους.

Όπως ο υπόλοιπος κόσμος έχει τον Μάικλ Τζόρνταν η Φιλαδέλφια έχει τον Άλεν Άιβερσον. Τους έδωσε ένα κομμάτι από τον εαυτό του και εκείνοι το εκτίμησαν πιο πολύ από ολόκληρο τον μπασκετικό πλανήτη.

Ήταν 12 Μαρτίου ου 1997 όταν ο ρούκι των Σίξερς αποφάσισε να βάλει το όνομα του δίπλα σε αυτό του Τζόρνταν με όσο θράσος διέθετε και να αλλάξει τα δεδομένα της καριέρας του. Ποιες θα ήταν οι καλύτερες συστάσεις στο κοινό για εκείνον; Η απάντηση ήρθε με τον πιο επικό τρόπο!

Εκείνο το βράδυ οι Σίξερς υποδέχονταν τους μετέπειτα πρωταθλητές Μπουλς και ο Άιβερσον ετοιμάζονταν για το 61ο παιχνίδι της καριέρας του στο ΝΒΑ. Ο Τζόρνταν από την πλευρά του περίμενε ακόμα μια στιγμή αποθέωσης, χωρίς να προβλέπει ότι κάποιος θα μπορούσε να του κλέψει την δόξα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο «Air» θα έβρισκε μπροστά του τον πιτσιρικά. Ήταν η 3η, αλλά όλα ήταν διαφορετικά.

Ο «The Answer» έκανε ρεκόρ καριέρας μέχρι εκείνη την στιγμή με 37 πόντους, αλλά αυτό δεν θα έκανε την διαφορά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή που σε περνάει από το... ρούκι στο μεγαλείο.

Η στιγμή ήρθε απέναντι από τον άνθρωπο που τον έπεισε να παίξει μπάσκετ ήρθε στην 4η περίοδο. Ο Άιβερσον επιδείκνυε το ταλέντο του με αλαζονικό τρόπο και ο Τζόρνταν πίστεψε ότι είναι σωστό να... διδάξει στον μικρό λίγο ταπεινοφροσύνη.

Οι αλλαγές τον έφεραν πάνω του και από τον πάγκο ακούστηκε από τον Φιλ Τζάκσον, «Μάικλ, πάνω του Μάικλ». Το σκηνικό είχε στηθεί και στα βιβλία της ιστορίας άρχισαν να ξεπηδούν γράμματα.

Το πλήθος τρελάθηκε και άπαντες περίμεναν για αυτή την μικρή στιγμή. Ήταν η στιγμή που ο Άιβερσον περίμενε όλη του την πρώτη χρονιά του ΝΒΑ. «Έλεγα πάντα στους φίλους μου ότι όταν ανέβω στην... σκηνή, θα προσπαθήσω να ξεπεράσω τον καλύτερο».

Ο πιτσιρικάς έκανε μια μικρή ντρίμπλα προς τα αριστερά να δει αν θα τον ακολουθήσει – το έκανε. Αμέσως κατάλαβε ότι είχε έρθει η στιγμή του, κάνει ντρίμπλα στα δεξιά, «ξεφορτώνεται» τον Τζόρνταν σηκώνεται και ευστοχεί.

Για μερικά δευτερόλεπτα το πλήθος πάγωσε, αν είχε βρει στεφάνη το σουτ του τίποτα δεν θα είχε αλλάξει, αλλά η μπάλα μπήκε και η έκρηξη ήταν γεγονός. Ο κόσμος φώναζε λες και είχε πάρει το πρωτάθλημα.

«Ήθελα να δοκιμάσω την κίνηση μου, να δω αν πιάνει. Πιάνει για τον καθένα αν πιάνει στον καλύτερο παίκτη που έπαιξε ποτέ το παιχνίδι. Αυτό με έκανε να νιώσω καλά».

Αυτή ήταν η στιγμή που η Φιλαδέλφια «ερωτεύτηκε» τον Άλεν. Ο Άιβερσον φρόντισε να βγάλει σε αυτή την κίνηση όλα τα στοιχεία με τα οποία είχε την ευλογία να γεννηθεί.

Πόσες φορές μπορεί κάποιος να θυμηθεί τον Τζόρνταν να... ταπεινώνεται; Ελάχιστες με μια από αυτές να ανήκει σε ένα από τα ομορφότερα στολίδια που έβγαλε ποτέ ο «μαγικός» κόσμος.

Ο Άλεν Άιβερσον ήταν προικισμένος με άπειρο ταλέντο και πολλά... προβλήματα. Το ΝΒΑ δυσκολεύτηκε να τον δεχτεί, αλλά εκείνος φρόντισε αυτά που τελικά έκανε να μείνουν τόσο εντυπωσιακά και υπέροχα στην ιστορία, όπως το εξαιρετικό άδειασμα στον κορυφαίο.

Όταν όλη η μαγεία του μπάσκετ, βγαίνει στο παρκέ...

 

NBA Τελευταία Νέα