Μπόμπι Νάιτ: Όταν έγινε έξαλλος και πέταξε την καρέκλα μέσα στο παρκέ! (vid)

Αντωνία Σπανού
Μπόμπι Νάιτ: Όταν έγινε έξαλλος και πέταξε την καρέκλα μέσα στο παρκέ! (vid)

bet365

Ήταν 23 Φεβρουαρίου του 1985 όταν Μπόμπι Νάιτ έγινε πρωταγωνιστής σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά των παρκέ. Βγήκε εκτός εαυτού και εκτόξευσε μια καρέκλα μέσα στο παρκέ.

Πολλά έχουν γίνει στα παγκόσμια παρκέ μέχρι σήμερα αλλά μερικές αντιδράσεις παραμένουν... μοναδικές. Μια από αυτές ήταν όπου πρωταγωνίστησε ο Μπόμπι Νάιτ.

Ο «Στρατηγός» έχει γράψει την δική του μοναδική και πλούσια ιστορία στο μπάσκετ. Υπήρξε προπονητής για 29 χρόνια στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, συνέχισε την καριέρα του στο Άρμι και βρέθηκε και στο Τέξας Τεκ.

Όταν το 2008 αποσύρθηκε από την προπονητική είχε τις περισσότερες νίκες στην ιστορία και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήταν όταν προπόνησε την χρυσή Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ το 1984 στο Λος Άντζελες.

Ο Νάιτ θεωρείται καινοτόμος της κίνησης στην επίθεση και τα σκριν μακριά από την μπάλα, όπως και της τέλειας προετοιμασίας πριν από κάθε ένα παιχνίδι.

«Πολλοί έχουν την θέληση να κερδίζουν, λίγοι έχουν την επιθυμία να προετοιμαστούν», έλεγε και το όνομα του έχει γραφτεί για πάντα στην ιστορία. Οι λόγοι δεν είναι μόνο θετικοί, αφού είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην ιστορία με την... καρέκλα, που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα.

Σε ένα παιχνίδι με το Πέρντιου στις 23 Φεβρουαρίου του 1985 δέχτηκε τεχνική ποινή, άρπαξε μια καρέκλα από τον πάγκο και την πέταξε μέσα στο παρκέ.

Φυσικά, άμεσα αποβλήθηκε, αλλά η... δουλειά είχε γίνει. Ο κόσμος «τρελάθηκε», ο διαιτητής έτρεξε αμέσως προς το μέρος του και εκείνος πήρε μερικές στιγμές μέχρι να συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει. Μερικά δευτερόλεπτα μετά συνέχισε κανονικά την αντίδραση του προς τους διαιτητές, με ένα ολόκληρο γήπεδο να τον αποθεώνει φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του.

Λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου χρειάζονταν, πριν όλο αυτό περάσει στην ιστορία. Πολλοί έχασαν την ψυχραιμία τους έκτοτε και έκαναν...διάφορα, αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να τον φτάσει ακόμα και 33 χρόνια μετά.

Δείτε το στιγμιότυπο στο 1:22 του βίντεο:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NCAA Τελευταία Νέα