Το show του Ουίνστον στο ΣΕΦ! (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Το show του Ουίνστον στο ΣΕΦ! (pics & vid)
Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τη μέρα που ο Κένεντι Ουίνστον έκανε το «παιχνίδι της ζωής του» στο ΣΕΦ, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και τους «ερυθρόλευκους» σε μέγα εκνευρισμό.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2008 το Φάληρο, όπως και όλη η Αθήνα, είχε «ντυθεί» στα λευκά, αφού η χιονόπτωση ήταν πρωτοφανής, τόσο για την εποχή, όσο και συνολικά σαν φαινόμενο στον αττικό ουρανό.

Το βράδυ της Κυριακής, όσο έξω έριχνε χιόνι, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έβρεχε… τρίποντα, με τον Κένεντι Ουίνστον να «ντύνεται» απροσδόκητα πρωταγωνιστής και να κρίνει το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού! Καίτοι δεν ήταν περίεργο να σκοράρει αρκετά ο Αμερικανός, αφού η επίθεση ήταν το «όπλο» στο παιχνίδι του, δεδομένων όσων είχε κάνει ως τότε με το «τριφύλλι», όσο και όσων έκανε έκτοτε, ο Ουίνστον έδωσε τον λόγο στους οπαδούς των «πράσινων» να τον μνημονεύουν ως σήμερα!

Παίξε νόμιμα το Amazing Stars της Novomatic στην Sportingbet.gr, με μεγάλες καθημερινές προσφορές*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ηδη από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν όλοι στο παρκέ προσπαθούσαν να «ζεσταθούν», ο 24χρονος (τότε) γκαρντ είχε πάρει «φωτιά», σκοράροντας 4/4 πίσω από τα 6.25 (τότε), οδηγώντας τον Παναθηναϊκό με επιμέρους σκορ 16-26 στο 10’. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, ισορρόπησαν την κατάσταση στη δεύτερη περίοδο, αλλά αυτό δεν αρκούσε επ’ ουδενί, γνωρίζοντας «βαριά» ήττα στο τέλος με 68-84.

Μάλιστα, το εύρος της διαφοράς και η εικόνα παραίτησης που εμφάνισαν οι «ερυθρόλευκοι» ήδη από την 3η περίοδο εξόργισαν τους οπαδούς του, που στο τέλος αποδοκίμασαν έντονα, πέταξαν αντικείμενα, ως και… χιόνι στο παρκέ, με αποδέκτες τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη!

Οσο για τον (προερχόμενο από τον Πανιώνιο) Ουίνστον; Εκλεισε το παιχνίδι με 3/6 βολές, 1/1 διποντο και 7/8 τρίποντα, πανηγυρίζοντας για έναν λόγο παραπάνω τον θρίαμβο! Όταν σκόραρε το έβδομο τρίποντό του, ο Μάικ Μπατίστ ούρλιαξε από τον πάγκο «knock down» τόσο δυνατά, που ακούστηκε σε όλο το... μουδιασμένο ΣΕΦ! Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και αυτά τα ματς είναι πάντα σπουδαία. Προσωπικά, δουλεύω πολύ τελευταία στα σουτ και σήμερα τα πήγα καλά. Δεν ξέρω αν μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα, αλλά όλα είναι πιθανά».

Το τέλος της σεζόν τον βρήκε νταμπλούχο με τον Παναθηναϊκό, ενώ αποχώρησε το καλοκαίρι με προορισμό την Τουρκ Τελεκόμ, πριν βάλει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ρόμα στην Ευρώπη, για να γίνει γυρολόγος και να κλείσει την καριέρα του το 2016 στην Ατλέτικο Πενιαρόλ της Αργεντινής!

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-26, 36-41, 44-59, 68-84

Οι ομάδες:

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 6, Παπαμακάριος 7, Πρίντεζης 7, Τεόντοσιτς 12 (1), Μπουρούσης 8 (1), Γκριρ, Μαυροκεφαλίδης 6, Βασιλόπουλος 7 (1), Βασιλειάδης 6, Τζάκσον 5.

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 1, Σπανούλης 14 (2), Μπετσίροβιτς, Μπατίστ 13 (2), Ζίζιτς 2, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 9 (2), Πρκάτσιν 6, Διαμαντίδης 6 (2), Ουίνστον 26 (7), Γιασικεβίτσιους 5 (1).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα