Όταν ο Κόμπι σκόραρε 81 πόντους! (vids)

Κάτια Πετροπούλου
Όταν ο Κόμπι σκόραρε 81 πόντους! (vids)

bet365

Πριν από 12 χρόνια, ο Κόμπι Μπράιαντ έγραψε ιστορία και απείλησε την κορυφαία επίδοση του Ουίλτ Τσαμπερλέιν, μετρώντας 81 πόντους κόντρα στους Ράπτορς.

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

«MVP, MVP, MVP»!

Αυτό ηχούσε στο «Staples Center» από 18.997 θεατές, στις 22 Ιανουαρίου το 2006, στο ματς των Λέικερς με τους Ράπτορς, για τη regular season.

Αιτία; Η μεγάλη κι εκρηκτική εμφάνιση του Κόμπι Μπράιαντ!

Ο «Black Mamba», μέχρι να τον αποσύρει ο Φιλ Τζάκσον στον πάγκο, μέτρησε 81 πόντους, αφήν οντας έκπληκτο το κοινό, αλλά και απειλώντας την κορυφαία επιθετική επίδοση του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (100π.)!

Ο 27χρονος τότε γκαρντ οδήγησε την ομάδα του Λος Άντζελες στη νίκη (122-104), έχοντας 21/33 δίποντα, 7/13 τρίποντα και 18/20 βολές. Μάλιστα, πρόσθεσε στη στατιστική του 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 3 λάθη.

Ο Κόμπι άρχισε να... ζεσταίνεται κόντρα στην ομάδα του Τορόντο μετρώντας 14 πόντους στην 1η περίοδο και 12 στη 2η. Έπειτα, επέστρεψε πιο... καυτός από την ανάπαυλα: 27 πόντοι στην 3η περίοδο και 28 στην 4η!

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Κόμπι, που είχε δείξει τις διαθέσεις του δύο ημέρες νωρίτερα με 62 πόντους κόντρα στους Μάβερικς (112-90), ανέφερε:

«Ούτε στα όνειρά μου δεν περίμενα να πετύχω κάτι τέτοιο! Απλώς έγινε... Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Δεν το είχα βάλει ως στόχο, απλώς ήθελα τη νίκη. Ήμουν αποφασισμένος γι’ αυτήν και τελικά συνέβη κάτι ξεχωριστό. Αν έλεγα ότι συνειδητοποίησα τι έκανα, θα ήμουν ψεύτης! Το να δώσω ένα τέτοιο θέαμα στους φίλους των Λέικερς είναι κάτι ξεχωριστό για μένα! Μεγάλωσα μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους και τώρα με βλέπουν να γίνομαι ένας ώριμος άντρας».

Οκτώ χρόνια αργότερα, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του «ESPN», Κρις Πάλμερ, είχε αποκαλύψει: «Μέχρι σήμερα δεν το έχω δει ποτέ το παιχνίδι. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω. Τι θα μάθω άλλωστε από αυτό; Δε βλέπω τέτοια παιχνίδια. Αν παρακολουθήσω κάτι, συνήθως πρόκειται για τον προσεχή μου αντίπαλο».

Πρόσφατα, και για την ακρίβεια πριν από ένα μήνα, μίλησε και πάλι για αυτή την ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά στην καριέρα του: «Αυτή τη στιγμή δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Η στιγμή που φεύγω από το παρκέ και πάω στον πάγκο. Ήμασταν πίσω για 15-17 πόντους στο ματς κι έπρεπε να κάνω κάτι επειγόντως, ό,τιδήποτε χρειαζόταν για τη νίκη. Ένιωθες την ενέργεια του κοινού, αλλά όταν παίζεις, πάντα πρέπει να μένεις συγκεντρωμένος. Θυμάμαι τις αντιδράσεις του κοινού και ότι ήθελα να χαμογελάσω και να χαιρετήσω τους φιλάθλους, αλλά ήμουν πολύ κουρασμένος για να χαμογελάσω, οπότε σήκωσα το χέρι μου στον αέρα. Πήγα έκατσα στον πάγκο και προσπάθησα να ξεκουραστώ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα