Η μεγαλειώδης εμφάνιση του Τζόρνταν κόντρα στον ρούκι Σακίλ! (vids)

Αντωνία Σπανού
Η μεγαλειώδης εμφάνιση του Τζόρνταν κόντρα στον ρούκι Σακίλ! (vids)

bet365

Ήταν ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 1993 όταν ο Τζόρνταν έκανε ακόμα μια ιστορική εμφάνιση με 64 πόντους κόντρα στον ρούκι Σακίλ Ο΄Νιλ.

Φενερμπαχτσέ – Παναθηναϊκός Όλη η δράση της Euroleague στη bwin! (21+)

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν πρόσθεσε άλλη μια σελίδα χρυσής μπασκετικής ιστορίας στο τεράστιο βιβλίο του αθλήματος.

Ο Μάικλ Τζόρνταν έχοντας τραυματισμένο καρπό, κόντρα στους Μάτζικ πέτυχε 64 πόντους, παίρνοντας 49 προσπάθειες, 60 αν υπολογίσει κανείς και τις βολές σε ένα και μόνο παιχνίδι.

Από το 1985 υπάρχουν μόνο 5 περιπτώσεις παικτών που πήραν πάνω από 49 προσπάθειες σε ένα και μόνο παιχνίδι, εμ τις τρεις να είναι από τα χέρια του Κόμπι Μπράιντ και τον άλλον πέρα του Τζόρνταν να είναι ο Κρις Γουέμπερ.

Ο MJ μέτρησε 64 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 5 κλεψίματα, χωρίς τελικά να μπορεί να δώσει την νίκη στην ομάδα του, αφού έχασε με 128 – 124.

Στο παιχνίδι ξεχωρίζει και η τρομερή εμφάνιση του ρούκι Σακίλ Ο' Νιλ με 29 πόντους και 24 ριμπάουντ, βάζοντας μάλιστα και κρίσιμα καλάθια για την νίκη της ομάδας του.

Μάλιστα, η μοίρα έπαιζε περίεργα παιχνίδια στον Τζόρνταν κόντρα στους Μάτζικ, που έπαιζε πάντα εξαιρετικά χωρίς όμως να καταφέρνει να πάριε την νίκη.

Εκείνο το παιχνίδι το 1993 ήταν το τρίτο που ο Τζόρνταν σκόραρε πάνω από 45 πόντους κόντρα στο Ορλάντο και οι Μπουλς έχασαν.

Ο MJ είχε δηλώσει μετά το τέλος: «Οι πόντοι δεν μου κάνουν διαφορά. Απλά κατανάλωσα ενέργεια και δεν τελειώσαμε το παιχνίδι όπως θα έπρεπε. Απλά δώσαμε το παιχνίδι».

Ενώ ο προπονητής των Μάτζικ, Ματ Γκούκας είχε δηλώσει, «μερικές φορές η μοίρα σου χαμογελά».

 

NBA Τελευταία Νέα